Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prima persoană anchetată în cazul scufundării iahtului lui Mike Lynch. Este posibil să fi fost comise infracţiuni multiple

Procurorii italieni au demarat o anchetă oficială care îl vizează pe James Cutfield, căpitanul iahtului de lux „Bayesian”, care s-a scufundat, săptămâna trecută, în largul coastei Siciliei. Șapte persoane au murit atunci, inclusiv miliardarul Mike Lynch.

James Cutfield, cetăţean neozeelandez, în vârstă de 51 de ani, este anchetat pentru omor prin imprudenţă şi naufragiu, au declarat scris La Repubblica şi Corriere della Sera.

Faptul de a fi pus sub anchetă în Italia nu implică vinovăţia şi nu înseamnă că vor urma neapărat acuzaţii oficiale, precizează Reuters.

Deşi iahtul a fost lovit de un eveniment meteorologic foarte brusc, este plauzibil să fi fost comise infracţiuni multiple de omor prin imprudenţă şi provocarea unui naufragiu prin neglijenţă, a declarat sâmbătă şeful biroului procurorului din Termini Imerese, Ambrogio Cartosio.

Dreptul maritim conferă căpitanului întreaga responsabilitate pentru navă şi echipaj, precum şi pentru siguranţa celor de la bord.

Citește și
Mike Lynch
Ce ar fi putut cauza naufragiul mortal din Italia. Declarația unui climatolog. „Totul s-a întâmplat pe întuneric”

Cutfield şi cei opt supravieţuitori ai echipajului său nu au făcut încă niciun comentariu public cu privire la dezastru.

Cincisprezece persoane au supravieţuit tragediei, inclusiv soţia lui Lynch, a cărei companie deţinea Bayesian.

În schimb, fiica în vârstă de 18 ani a lui Lynch, Hannah, se numără ca şi tatăl ei printre cei care au murit atunci când ambarcaţiunea familiei, Bayesian, lungă de 56 de metri s-a răsturnat în timpul unei furtuni violente, în urmă cu o săptămână, în largul Porticello, lângă Palermo.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult