Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Previziunile șamanilor din Peru pentru 2024. Semne deloc bune pentru un lider mondial și pentru războiul din Gaza

Șamanii din Peru și-au prezentat, miercuri, previziunile anuale pentru 2024. În predicțiile lor apar noul președinte al Argentinei, Javier Milei, continuarea războiului în Gaza și o finală Uruguay-Argentina 2024 la Copa America.

Reuniți pe o colină sacră din Lima, 14 șamani din Peru au răspândit frunze de coca și petale de flori pe posterele unor lideri mondiali, printre care noul șef de stat al Argentinei, Javier Milei, președintele rus Vladimir Putin și președintele american Joe Biden, pentru a ghici ce le rezervă următoarele 12 luni.

În ținute tradiționale colorate, ei s-au rugat la zeița Pachamama, Mama Natură, și la zeul soarelui Tayta Inti, au bătut tobe, au cântat, au suflat fum și au băut o băutură halucinogenă puternică pentru a-și ajuta divinațiile.

"Milei a început prost și va sfârși prost"

"Am văzut că președintele Milei va avea o perioadă foarte complicată la guvernare", a declarat pentru AFP șamanul Walter Alarcon.

"Milei a început prost și va sfârși prost. Să nu guverneze cu poporul este rău și se va sfârși în criză", a adăugat colegul său șaman Felix Roldan, potrivit France24.

Citește și
Alexander Subbotin, fost manager Lukoil, a murit în circumstanțe dubioase. Un șaman l-a tratat cu venin de broască râioasă
Alexander Subbotin, fost manager Lukoil, a murit în circumstanțe dubioase. Un șaman l-a tratat cu venin de broască râioasă

Milei, care a preluat mandatul la 10 decembrie, a propus un mega-grad de dereglementare economică pentru care mii de oameni au ieșit în stradă în semn de protest.

Șamanul Alarcon a declarat că nu sunt semne bune pentru o încheiere rapidă a războiului din Gaza, declanșat de atacurile mortale ale Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, care au ucis aproximativ 1.140 de persoane, majoritatea civili.

Israelul a ripostat cu un bombardament neîncetat și cu asediul asupra Gaza și a lansat o invazie terestră. Cel puțin 21.110 persoane au fost ucise, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza.

Predicție eșuată în trecut

"Conflictul va continua, dar se va atenua puțin câte puțin. Nu se va termina de la o zi la alta", a declarat Alarcon, adăugând că șamanii s-au rugat pentru pace în regiune.

În ceea ce privește fotbalul, șamanii au spus că următorul câștigător al Copa America va fi fie Argentina, campioana mondială în exercițiu, fie Uruguay.

Anul trecut, șamanii au prezis pentru 2023 că războiul Rusiei din Ucraina se va încheia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult