Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Răspunsul președintelui Braziliei când i s-a spus că sunt deja 5000 de morți: "Aşa, şi?"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat că nu poate face minuni pentru stăvilirea pandemiei de coronavirus, în pofida faptului că cel de-al doilea prenume al său este un sinonim pentru Iisus Salvatorul, conform dpa.

Întrebat de jurnalişti cu privire la creşterea numărului de noi contaminări șl de numărul de decese, preşedintele a spus: "Aşa, şi? Îmi pare foarte rău. Ce ar trebui să fac eu? Eu sunt Messias, însă nu pot face minuni".

Preşedintele Braziliei a minimalizat până acum pandemia de coronavirus. El a estimat că măsurile de izolare adoptate pe teritoriul ţării sunt excesive, exprimându-şi dorinţa ca viaţa să revină la normal cât mai repede posibil.

Noul său ministru al sănătăţii, Nelson Teich, a propus miercuri relaxarea restricţiilor asupra deplasărilor.

În disputa cu privire la gestionarea corectă a pandemiei de coronavirus, fostul ministru al sănătăţii Luiz Henrique Mandetta, populist de dreapta şi care pleda pentru o linie strictă, a fost demis.

Citește și
Jair Bolsonaro
Facebook şi Instagram au şters postări ale președintelui Braziliei, acuzat de ”dezinformare”

Brazilia a fost prima ţară de pe continentul sud-american unde a fost înregistrat primul caz confirmat de contaminare cu noul tip de coronavirus. Brazilia a înregistrat în ultimele 24 de ore 474 de decese cauzate de COVID-19, bilanţul total de morţi urcând la 5.017.

Aceasta înseamnă că Brazilia a depăşit în ceea ce priveşte numărul de decese China, unde au fost înregistrate oficial 4.643 de morţi cauzate de COVID-19.

Între timp, persoanele decedate în urma infectării cu coronavirus din Manaus, cel mai afectat oraș din Brazilia, continuă să fie îngropate în gropi comune.

Rudele se roagă în fața sicrielor învelite în folie de plastic sau pe marginea gropilor comune.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult