Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premierul slovac Robert Fico a fost externat și a început recuperarea, după tentativa de asasinat

Premierul slovac Robert Fico a fost externat din spitalul din oraşul Banska Bystrica, unde a fost operat şi îngrijit în urma unei tentative de asasinat, şi a fost dus la apartamentul său din Bratislava, a anunţat presa slovacă, citată de Reuters.  

Spitalul şi biroul guvernamental nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii, precizează Reuters.

Spitalul a declarat mai devreme, joi, că Fico a fost supus unor noi examinări de control, care au confirmat evoluţia pozitivă a stării sale de sănătate, şi că a început recuperarea.

Pe 15 mai, un bărbat l-a împuşcat pe Fico cu patru gloanţe, trase de la mică distanţă, în momentul în care premierul îşi saluta susţinătorii după o şedinţă de guvern pe care o ţinuse în oraşul Handlova, din centrul Slovaciei.

Fico, în vârstă de 59 de ani, a fost lovit în abdomen şi a fost transportat la un spital din Banska Bystrica în stare gravă. El a fost supus imediat unei operaţii de peste cinci ore şi încă unei operaţii două zile mai târziu.

Citește și
robert fico
Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este în ”uşoară ameliorare” la 9 zile de la atac

Agresorul, identificat ca fiind Juraj C., în vârstă de 71 de ani, a fost reţinut la faţa locului şi este acuzat de tentativă de omor cu premeditare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult