Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premierii din Cehia, Polonia și Slovenia merg la Kiev cu trenul și se întâlnesc cu Zelenski. Sunt primii lideri UE pe front

Your browser doesn't support HTML5 video.

Premierii din Cehia, Polonia și Slovenia se duc la Kiev cu trenul pentru a se întâlni cu președintele Volodimir Zelenski, devenind astfel primii lideri UE care se deplasează pe frontul ucrainean.  

Prim-miniştrii Republicii Cehe, Poloniei şi Sloveniei se vor deplasa marţi la Kiev, pentru o întrevedere cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în calitate de reprezentanţi ai liderilor Uniunii Europene (UE), a anunţat premierul ceh Petr Fiala pe reţele de socializare, informează Reuters şi AFP.

Cei trei lideri UE călătoresc în Ucraina pe calea ferată, iar trenul lor a trecut deja granița polono-ucraineană marți după-amiază, transmite Biroul Primului Ministru al Poloniei.

Cehul Fiala este însoțit de premierul polonez Mateusz Morawiecki și de cel sloven Janez Janša, precizează CNN.

 

Citește și
Zelenski
Zelenski dă asigurări că armata rusă a pierdut în Ucraina mai mult decât în cele două războaie cecene

 

"Scopul vizitei este de a confirma sprijinul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea şi independenţa Ucrainei", a spus Fiala.

"Obiectivul acestei vizite este, de asemenea, de a prezenta un pachet larg de sprijin pentru Ucraina şi pentru ucraineni", a adăugat premierul ceh.

Un comunicat al guvernului polonez anunţă, la rândul său, că cei trei premieri se vor deplasa la Kiev în calitate de reprezentanţi ai Consiliului European, "pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu premierul ucrainean Denis Şmîhal".

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult