Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 100 de sportivi olimpici au cerut giganților Coca-Cola și Pepsi să pună capăt poluării cu plastic

Peste 100 de sportivi au cerut giganților băuturilor Coca-Cola și Pepsi să nu mai vândă sticle de plastic de unică folosință și să promoveze produse reutilizabile atunci când sponsorizează evenimente sportive.

Îndemnul vine înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris din 2024, care încep pe 26 iulie și pe care Coca-Cola le sponsorizează.

Într -o scrisoare trimisă miercuri directorilor generali ai Companiei Coca-Cola, filiala sa europeană Coca-Cola Europacific Partners și rivalul american PepsiCo, 102 sportivi actuali și foști – dintre care 22 concurează la Paris – îndeamnă companiile să pună capăt poluării cu plastic „în spiritul olimpiadei și al sportului”.

Printre semnatari se numără windsurferul francez Charline Picon, medaliatul de argint ecvestru irlandez Sarah Ennis și înotatorul american și de două ori medaliat cu aur olimpic Zach Apple, precum și sportivi din Germania, Suedia, Polonia, Nigeria și Mexic.

Nouă organizații sportive internaționale au semnat scrisoarea.

Jocurile „vor fi oportunitatea perfectă pentru voi și companiile voastre de a declanșa o schimbare radicală în modul în care lumea înțelege ambalajele și de a aprinde torța pentru reutilizare”, se arată în scrisoare.

Coca-Cola este cel mai mare poluator de plastic din lume, conform ONG-ului de mediu Break Free from Plastics's Brand Audit 2023.

În 2023, primarul Parisului Anne Hidalgo a anunțat interzicerea materialelor plastice de unică folosință la jocuri, dar presa franceză a raportat de atunci că aproximativ 40% din băuturi vor veni în sticle de plastic.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult