Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 1.000 de combatanți ucraineni reușesc să țină piept rușilor, la uzina Azovstal. Combinatul încă mai ascunde civili

Your browser doesn't support HTML5 video.

Soldaţii ucraineni continuă să recucerească din teritoriul ocupat de ruși. Preşedintele Zelenski susține că trupele sale au marcat noi victorii pe câmpul de luptă, iar rușii sunt împinși din regiunea Harkov, spre graniţă.

 

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

Pe de altă parte, Belarusul își mută forțele speciale la granița cu Ucraina.

În ciuda ofensivei ruse, forţele ucrainene le ţin piept inamicilor şi chiar recuperează o parte din teritoriu. Printr-o contraofensivă, ucrainenii i-au alungat pe ruși din patru sate de la nord-est de Harkov.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Forțele armate ale ţării noastre ne-au oferit tuturor vești bune din regiunea Harkov. Ocupanții sunt îndepărtaţi treptat din Harkov”.

Într-un sat din Harkov, o mamă şi-a reîntâlnit fiul, ofițer de poliție, după ce luptele din prima linie i-au ţinut despărţiţi 74 de zile.

Citește și
razboi ucraina
Marek Menkiszak, despre reacția Occidentului la războiul din Ucraina: „Livrările de arme au venit târziu”

Institutul Războiului, o organizaţie americană care a documentat constant mișcările armatei ruse, citează o sursă din Rusia, potrivit căreia trupele Kremlinului au fost împinse înapoi, la mai puțin de 10 km de graniță.

Rusia, în urmă cu două săptămâni în ceea ce privește planul de cucerire a Donbasului și a sudului țării

Rusia a rămas în urmă cu două săptămâni în ceea ce privește planul de cucerire a Donbasului și a sudului țării, a declarat un înalt oficial american.

Alex, comandant de tanc ucrainean: „Noi luptăm lângă Izium, unde am distrus deja trei-patru tancuri inamice”.

Sam Kiley, corespondent CNN: „Mulți dintre soldaţii ucraineni aflaţi pe această linie a frontului se tem că forţele ruseşti nu şi-au artătat încă adevărata putere de distrugere, dar se așteaptă să afle în această săptămână”.

În Mariupol, trupele rusești, susținute de tancuri și artilerie, nu contenesc asalturile asupra combinatului Azovstal.

Dmitriy Maslak, corespondent CGTN: „Bombardamentul a durat aproximativ 10 minute. Suntem la doar 500 de metri de Azovstal. Exploziile au fost atât de puternice, încât am simțit pământul zguduindu-se sub noi”.

În buncărele subterane încă rezistă peste 1.000 de combatanți ucraineni. Mulți sunt însă răniți. Și, potrivit unui oficial local, în subteran s-ar mai afla cel puțin 100 de civili.

Illia Samoilenko, locotenent Batalionul Azov: „Avem pierderi grele. Fiecare zi ar putea fi ultima pentru noi. Avem resurse limitate, ceea ce ar putea duce la moarte iminentă sau la faptul că am putea fi capturaţi de inamici, iar asta înseamnă tot sfârşitul pentru noi”.

Luptele continuă şi pe Insula Șerpilor, a transmis Ministerul britanic al Apărării, spunând că Rusia încearcă să își întărească garnizoana de acolo, în ciuda atacurilor repetate ale ucrainenilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult