Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peru, zguduit de un cutremur de 7,3 pe Richter. 2 morți și 65 de răniți

Autoritățile din Peru au emis o alertă de tsunami, ca urmare a unui cutremur de 7,3 pe Richter care a lovit coasta statului sud-american.

UPDATE 15.30: Două persoane au murit și cel puțin 65 au fost rănite, în urma cutremurului, a anunțat guvernatorul regional, potrivit CNN.

 Una dintre victime a fost un bărbat de 55 de ani, care a murit strivit de o stâncă în Yauca, în sudul statului Peru. În regiunea Arequipa au fost rănite cel puțin 23 de persoane, potrivit Centrului Național de Operațiuni de Urgență.

UPDATE 13.25: Autorităţile maritime peruane afirmă că seismul nu a produs un tsunami pe coastele acestui stat din America de Sud, conform Agerpres.

Yamila Osorio, guvernatorul din Arequipa, a dezvăluit pe Twitter că, deocamdată, nu au fost raportate victime, ci doar câteva pagube materiale minore, inclusiv la nivelul unor porţiuni din câteva drumuri naţionale.

Citește și
cutremur
Cutremur cu magnitudinea 7,6 în largul Hondurasului. Alertă de tsunami

12.15: Potrivit Institutului Geologic american (USGS), cutremurul a avut loc la 124 de kilometri sud-vest de orășelul Puquio, informează Metro.

Astfel, a fost emisă o alert de tsunami pentru o zonă de aproximativ 300 de kilometri de la locul producerii seismului.

Cercetătorii nu se așteaptă să fie vizată de tsunami și Coasta de Vest a Statelor Unite.

 În zona în care s-a simțit cutremurul trăiesc până la 10 milioane de persoane, informează Centrul Seismologic European Mediteraneean (EMSC). Potrivit sursei citate, densitatea populației din zonă este mică, dar este posibil „ca satele să fi suferit avarii directe și să se fi produs alunecări de pământ”, informează RT.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult