Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pentru prima dată în trei săptămâni, ministrul rus al Apărării a comentat războiul din Ucraina

Serghei Șoigu a reapărut în public după trei săptămâni în care a fost de negăsit. De această dată, ministrul rus al Apărării a lansat acuzații către Occident, cu privire la războiul din Ucraina.

 

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia "implementează în mod consecvent planul de eliberare a republicilor separatiste pro-ruse Donețk și Luhansk. Noi luăm măsuri pentru a restabili viața pașnică".

Serghei Șoigu a mai transmis că Statele Unite și alte țări occidentale fac totul pentru a "prelungi" războiul.

"Furnizarea din ce în ce mai mare de arme străine demonstrează clar intenția lor de a provoca regimul de la Kiev să lupte până la ultimul ucrainean", a opinat ministrul rus al Apărării, relatează BBC Rusia, potrivit pravda.com.ua.

Șoigu a apărut rar în public în ultima vreme sau a făcut declarații. Ultima sa aparație în public fiind pe 29 martie. El a transmis condoleanțe consiliului pe 8 aprilie în legătură cu moartea ultra-naționalistului rus Vladimir Jirinovski.

Citește și
soldati ceceni, razboi, Ucraina, Donbas
Șeful MApN: Nu avem mercenari în Ucraina. Aproape zilnic avem câte un fake news de la ruși
Șoigu, dat dispărut în martie

În martie, în presă au apărut zvonuri despre probleme de sănătate ale lui Șoigu, deoarece acesta nu a vorbit în public o perioadă lungă de timp. Între 11 și 29 martie, ministrul rus al Apărării nu a apărut în fața camerelor de luat vederi.

Mai mult, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a vorbit, martie, despre „dispariția” din public a ministrului Șoigu.

Acesta a explicat că Serghei Șoigu nu a mai apărut în public deoarece este ocupat cu evoluțiile pe frontul din Ucraina. „Acum nu este momentul potrivit pentru apariții în presă”, a afirmat Peskov, întrebat de jurnaliști care este motivul pentru care Șoigu nu a mai apărut în public.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult