Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pățania unei adolescente care suferă de sindromul „Rapunzel”. Cum a ajuns să aibă în stomac un ghemotoc de păr uriaș

O adolescentă din Marea Britanie, care suferă de Sindromul Rapunzel, a ajuns pe masa de operație după ce și-a mâncat în mod compulsiv propriile șuvițe de păr.  

Când Melissa Williams, în vârstă de 13 ani, a fost spitalizată pentru că nu putea să mai mănânce, medicii au descoperit o minge de păr de dimensiunea unui mingi de rugby în stomacul ei.

Adolescenta din Liverpool, acum în vârstă de 15 ani, își mâncase propriul păr pentru a face față anxietății și hărțuirii, o condiție numită Sindromul Rapunzel.

Mama ei, Jackie, în vârstă de 42 de ani, a declarat: „Ea era foarte retrasă. Nu socializa cu prietenii și apoi am observat că părul ei devenea tot mai scurt. A ajuns să nu se mai ducă la școală pentru că nu o hărțuia doar o persoană, ci toată clasa. Pierduse mult în greutate și am crezut că are o tulburare de alimentație la început. Ea a spus: 'nu, mamă, doar mă doare când mănânc. Simt că mâncarea mă înțeapă în gât'”.

Când durerile lui Melissa au devenit mai intense, Jackie a dus-o la Spitalul Alder Hay unde o radiografie a dezvăluit o masă uriașă cu dimensiunea între opt și zece centimetri în stomacul ei, în septembrie 2021.

Citește și
rapunzel
Cum arată Rapunzel din viața reală. Nu și-a mai tăiat părul de nouă ani GALERIE FOTO

Melissa a fost diagnosticată și cu tricotilomanie, dorința compulsivă de a-ți smulge părul.

Melissa a fost supusă unei intervenții chirurgicale în octombrie 2021 la Spitalul Alder Hay, Liverpool, și a rămas în spital timp de trei săptămâni după ce a luptat cu patru infecții. De atunci, Melissa primește ajutor de la școală și Serviciile de Sănătate Mintală pentru Copii și Adolescenți (CAMHS) pentru a învăța să facă față anxietății cu tehnici de respirație și tratament cu cannabis medical.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult