ONU: Lumea riscă să se confrunte cu o foamete ”de proporții biblice” din cauza pandemiei
David Beasley, șeful Programului alimentar mondial (PAM), a declarat că este necesară o acțiune urgentă pentru a evita o catastrofă.
Un raport estimează că numărul persoanelor care suferă de foame ar putea urca de la 135 de milioane la peste 250 de milioane. Cei mai expuși riscului se află în 10 țări afectate de conflicte, criză economică și schimbări climatice, spune PAM.
Al patrulea raport anual global privind crizele alimentare arată că cele mai vulnerabile țări sunt: Yemen, Republica Democrată Congo, Afganistan, Venezuela, Etiopia, Sudanul de Sud, Sudan, Siria, Nigeria și Haiti.
Raportul spune că în Sudanul de Sud, 61% din populație a fost afectată de criza alimentară anul trecut.
Chiar înainte ca pandemia de coronavirus să producă ravagii la nivel mondial, unele părți din Africa de Est și Asia de Sud se confruntau deja cu deficiențe alimentare grave cauzate de secetă și de cele mai grave infestări cu lăcuste de zeci de ani.
Adresându-se Consiliului de Securitate al ONU în cadrul unei conferințe video, David Beasley, directorul executive al Programului Alimentar Mondial, a spus că lumea trebuie „să acționeze cu înțelepciune și să acționeze rapid”.
„Am putea să ne confruntăm cu foamete de proporții biblice în decursul a câteva luni. Adevărul este că timpul nu este de partea noastră”, a mai adăugat Beasley.
Sursa: V.D.
Etichete: coronavirus , pandemie , criza alimentara , foamete , ONU
Dată publicare: 22-04-2020 08:59