Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oficiali SUA: Avionul ucrainean a fost doborât de o rachetă iraniană. Imaginile surprinse de un satelit militar

Your browser doesn't support HTML5 video.

Iranul a doborât din greșeală avionul ucrainean care s-a prăbușit, miercuri, în apropiere de Teheran, cu 176 de persoane la bord, relatează presa americană.

Oficialii americani consideră că avionul a fost lovit de o rachetă, conform CBS. 

Ucraina a declarat, anterior, că cercetează ipoteza conform căreia o rachetă a doborât aeronava, însă Iranul a exclus acest lucru.

Prăbușirea avionului a avut loc la câteva ore după ce Iranul a atacat cu rachete două baze aeriene care adăposteau forțele americane din Irak.

Un satelit militar a detectat un impulsuri luminoase pe radar, legate de două lansări de rachete, urmate de un alt impuls luminos generat de o explozie, conform CBS News, care citează surse din cadrul CIA.

Între timp, publicația americană Newsweek a citat doi oficiali din cadrul Pentagon și din cadrul serviciilor de informații din SUA, precum și un oficial al informațiilor irakiene, care au declarat că, în opinia lor, avionul ucrainean a fost lovit de o rachetă Tor, fabricată în Rusia.

Citește și
donald trump
Un nou scandal la Washington. Trump nu ar fi avut dreptul să decidă uciderea lui Soleimani

 

Donald Trump: Accidentul aviatic din Iran este posibil să fi fost "o greşeală"

 

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că accidentul aviatic de miercuri din Iran este posibil să fi fost "o greşeală", adăugând că a avut un sentiment teribil privind aparatul de zbor în cauză, relatează Reuters.

 

"Este posibil ca cineva să fi făcut o greşeală", le-a spus reporterilor Donald Trump la casa Albă, adăugând că are suspiciuni privind cauzele prăbuşirii avionului, deşi nu a oferit detalii suplimentare.

Cu acelaşi prilej, Trump a precizat că a aprobat mărirea sancţiunilor împotriva Iranului după tirurile cu rachete iraniene din această săptămână asupra a două baze care găzduiau militari americani.

"Deja am făcut asta. Le-am mărit. Erau foarte severe, iar acum le-am mărit substanţial. Le-am aprobat cu puţin timp în urmă în baza propunerilor Departamentului Trezoreriei", a spus el.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult