Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oficial: China să-și folosească ”influența enormă” asupra Rusiei pentru a opri războiul. ”În felul ei, discret, dar eficient”

Singapore cere Chinei să-și folosească ”influența enormă” asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului din Ucraina, ”în felul ei, liniștit, discret, dar eficient”.  

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina. Ultimele informații

Ministrul de Externe din Singapore, Vivian Balakrishnan, a declarat într-un interviu pentru Bloomberg că speră ca China să își folosească ”influența enormă” asupra Rusiei pentru a ajuta la încheierea războiului cu Ucraina, potrivit Time.

Primul diplomat al micului stat sud-asiatic, un puternic aliat al Chinei, avertizează că deciziile Beijingului din următoarele zile și săptămâni ar putea determina calea viitoare a economiei globale.

„În prezent, marea problemă este ce decizii ia China. Dacă vom ajunge la o adâncire a bifurcării economiei globale, a lanțurilor de aprovizionare, a tehnologiei, aceasta va deveni o lume foarte, foarte diferită”, a spus Balakrishnan.

Citește și
negocieri
China a anunţat că nu vrea să ia parte la conflictul din Ucraina

Singapore a fost prima națiune din Asia de Sud-Est care a anunțat că impune sancțiuni unilaterale împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei, o mișcare pe care Balakrishnan a spus că este necesară din cauza „gravității situației”.

Invadarea Ucrainei de către Rusia, ”un moment mai mare decât Căderea Berlinului”

Numind invazia „poate chiar un moment mai mare decât căderea Zidului Berlinului”, el a spus că acum China are o miză economică mai mare decât Rusia într-o „lume multilaterală integrată bazată pe reguli”.

„Sper că își vor exercita influența în termenii chinezești, ceea ce înseamnă în liniște și discret, dar eficient”, a spus Balakrishnan despre guvernul președintelui Xi Jinping.

„Aceasta este acum speranța mea. Dacă este doar o iluzie din partea mea, vom vedea în următoarele zile și săptămâni”.

Cele mai mari bănci din Singapore au restricționat finanțarea comercială pentru materii prime rusești, inclusiv întreruperea emiterii de așa-numite scrisori de credit în dolari americani pentru tranzacții cu petrol și gaze naturale lichefiate, potrivit unor persoane care cunosc această problemă.

Războiul din Ucraina va însemna pentru ruși ”zeci de ani de instabilitate”

Singapore Airlines a suspendat, de asemenea, toate zborurile din Rusia.

Singapore a impus rareori sancțiuni altor țări în absența unei obligații din partea Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

„Credem că suntem într-un punct de inflexiune”, a spus Balakrishnan. „Micul Singapore susține principiile și își exprimă speranța pentru regulile de angajament pentru această nouă eră”.

Potrivit acestuia, războiul din Ucraina va avea ca rezultat „un necaz prelungit pentru ruși” și „zeci de ani de instabilitate”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult