Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Observatorii AIEA nu au putut investiga o explozie la centrala nucleară de la Zaporojie

Conducerea centralei nucleare de la Zaporojie, care este controlată de ruşi, a raportat un alt incident care a implicat o dronă de luptă.

Observatorii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), staţionaţi la faţa locului, au auzit şi ei o explozie, însă nu li s-a permis să viziteze locul presupusului incident, relatează vineri dpa.

Observatorii AIEA au fost informaţi joi în legătură cu o tentativă de atac cu dronă asupra centralei nucleare, însă acestora nu li s-a permis ulterior accesul la locul incidentului, conform unui raport al agenţiei.

Săptămâna trecută au avut loc mai multe atacuri cu drone asupra centralei situate lângă linia frontului, însă centrala nu a fost grav avariată.

Moscova şi Kievul s-au acuzat reciproc pentru incidente.

Citește și
donald trump
Schimbare de ton: Trump cere Europei să „se miște” în cazul Ucrainei, susținând că supraviețuirea sa e importantă pentru SUA

Directorul AIEA, Rafael Grossi, a declarat recent într-un interviu acordat CNN că este dificil să se stabilească cărei ţări îi aparţineau dronele după ce acestea au fost distruse.

"Ar fi iresponsabil din partea mea (să atribui vina). De aceea, ceea ce spunem noi e, că oricine se află în spatele atacului, trebuie să se oprească", a mai spus Grossi pentru CNN.

Şeful AIEA a mai spus că un accident nuclear ar avea consecinţe grave ecologice şi asupra sănătăţii oamenilor şi nimeni nu ar avea de câştigat.

Centrala nucleară ucraineană de la Zaporojie este cea mai mare din Europa şi se află sub ocupaţie rusească din martie 2022.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult