Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O parte din baza de date a Serviciului Vamal din R. Moldova a fost compromisă şi scoasă la vânzare pe darknet

Serviciul Vamal din Republica Moldova a recunoscut că o parte din baza sa de date a fost compromisă.

Sâmbătă dimineaţă pe reţelele sociale au apărut informaţii despre faptul că aceasta ar fi fost scoasă la vânzare pe darknet contra sumei de 1.900 de dolari.

Potrivit Serviciului Vamal, incidentul a avut loc în urmă cu şase luni şi, potrivit instituţiei, este un caz izolat. Instituţia a menţionat că au fost luate măsuri suplimentare de protecţie, iar acum sistemul informatic este „complet securizat” şi activitatea instituţiei continuă în parametri normali, scrie NewsMaker.

Serviciul Vamal a precizat, într-un comunicat, că incidentul din mai 2024, când o parte din baza sa de date a fost compromisă, nu afectează în niciun fel activitatea curentă a instituţiei. Acesta dă asigurări că au fost implementate măsuri suplimentare de securitate şi proceduri stricte de audit pentru a preveni pe viitor astfel de situaţii.

„Continuăm să colaborăm cu experţi în securitate cibernetică şi cu autorităţile relevante pentru a asigura integritatea datelor şi pentru a identifica orice încercare de utilizare abuzivă a informaţiilor compromise. Orice persoană implicată în astfel de acţiuni va fi sancţionată conform legii ”, a declarat şeful Serviciului Vamal, Alexandru Iacub, potrivit comunicatului.

Citește și
Ursula von der Leyen si Maia Sandu
Ursula von der Leyen o sprijină pe Maia Sandu. UE oferă R. Moldova cel mai mare ajutor financiar de până acum

Sâmbătă dimineaţa, pe reţelele sociale au apărut informaţii despre faptul că baza de date a Serviciului Vamal din perioada 2013-2014 a fost scoasă la vânzare pe darknet contra sumei de 1 900 de dolari.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult