Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie transgen a reușit să alăpteze un bebeluș. Cum a fost posibil acest lucru

O femeie transgen a reușit să alăpteze un bebeluș, fiind astfel primul caz înregistrat de acest tip, spun cercetătorii.

Femeia în vârstă de 30 de ani a vrut să alăpteze, după ce partenera sa însărcinată a precizat că nu dorește să o facă singură. Astfel, ea a fost capabilă să-și ducă planul la bun sfârșit, după ce a urmat un tratament riguros.

Un expert britanic a afirmat că această cercetare ”interesantă” ar putea duce la mai multe cazuri de alăptare la trangenderi.

Înainte ca bebelușul să se fi născut, medicii au supus-o unui tratament pe o durată de trei luni și jumătate pentru a o ajuta să producă în mod artificial lapte, tratament acordat de regulă femeilor care au adoptat copii sau care au apelat la mame surogat.

Acesta a inclus pomparea sânilor, tratament cu hormoni produși de mama biologică, un medicament care poate stimula producția de lapte și un medicament care blochează hormonii masculini, scrie BBC.

Citește și
Model trans
O femeie transgen, obligată să își ispășească sentința într-o închisoare pentru bărbați

Drept urmare, femeia a reușit să producă o cantitate ”modestă, dar funcțională” de lapte matern. Cercetătorii au spus că aceasta a fost singura sursă de nutriție a bebelușului pentru primele șase săptămâni, timp în care creșterea și alimentația erau ”adecvate dezvoltării”.

Copilul are acum șase luni și continuă să fie alăptat de femeia transgen ca parte a dietei sale, au spus autorii studiului.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult