Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bloc cu 12 etaje s-a prăbușit, în Florida. Cel puțin o persoană a murit. VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incident tragic în Miami, unde un bloc de 12 etaje s-a prăbuşit din senin.

A urmat o luptă contra cronometru a echipelor de salvare pentru a-i scoate pe locatari de sub dărâmături.

Cel puţin o persoană a fost găsită fără viaţă şi sunt cel puţin 10 răniţi, dar aproape 100 de oameni sunt daţi dispăruţi.

Şansele să mai fie în viaţă scad de la o oră la alta. Cauza incidentului este investigată.

Acesta este momentul în care o parte a clădirii, aflată într-un complex rezidenţial pe plaja din Miami, s-a făcut una cu pământul. Din cele 130 de apartamente, aproape jumătate au fost distruse complet. Aşa arăta imobilul înainte să se dărâme şi aşa arată acum.

Zeci de pompieri şi paramedici au fost mobilizaţi în zonă pentru a-i căuta pe localnicii prinşi sub dărâmături.

Localnic: „Nu am mai văzut vreodată atât de multe ambulanțe și polițiști în acelaşi loc. Parcă am retrăit momentul 11 septembrie."

Printre primii salvaţi a fost acest copil în vârstă de 10 ani.

Localnic: „Am văzut un braț ieșind din mormanul de moloz, iar copilul țipa: "Poți să mă vezi?" Îmi spunea întruna să nu-l părăsesc. "

Un alt supravieţuitor a povestit şi el clipele de coşmar prin care a trecut.

Localnic: „Clădirea părea foarte instabilă şi, după cum arătau lucrurile în faţa uşii mele, m-am gândit că în orice minut am putea fi în aceeași grămadă de moloz."

La un moment dat, pentru a ajunge la rezidenţii aflaţi în apartamentele din apropiere şi a-i evacua în siguranţă, salvatorii au folosit o macara.

Charles W. Burkett, primar Surfside: „102 persoane care locuiau în zonă au fost găsite în siguranţă. "

Multe alte persoane sunt în continuare date dispărute, dar echipele de intervenţie depun şi acum eforturi pentru a le căuta, în speranţa că vor mai găsi supravieţuitori.

În paralel, anchetatorii încearcă să afle motivul producerii tragediei. Potrivit autorităţilor locale, se efectuau lucrări de reparaţie la acoperiş, dar deocamdată nu se ştie sigur dacă acest lucru a contribuit la prăbuşirea dramatică.

Sally Heyman, comisar Miami Dade County: „Se ştie că se efectuau lucrări de reparaţie, aşa cum se cere la fiecare 40 de ani. E o regulă care se aplică în toate comitatele şi municipalităţile. În plus, avem un cod strict pentru actualizări şi îmbunătăţiri la clădiri, pentru că se apropie uraganul Andrew.”

Blocul fusese construit la începutul anilor '80, iar preţul unui apartament era în jur de 700.000 de dolari.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult