Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O alpinistă germană a murit, iar alta a fost rănită într-un accident montan în Elveţia

O alpinistă germană a murit, iar alta a fost rănită după un accident petrecut în munţii Elveţiei, a raportat poliţia miercuri, informează DPA.

Femeile, cu vârste de 45 şi, respectiv, 61 de ani, coborau de pe vârful Lagginhorn, de 4.010 metri, în Valea Saas, când au căzut brusc sute de metri pe flancul vestic, una după alta, a indicat poliţia.

Cea mai tânără a murit, iar cealaltă a fost transportată la spital de echipele de salvare. Poliţia elveţiană nu a oferit informaţii despre oraşele de origine ale celor două, invocând protecţia vieţii private.

Femeile făceau parte dintr-un grup de opt alpinişti, a raportat poliţia. Grupul nu era legat cu corzi. Celelalte persoane din grup au alertat serviciile de salvare după accident.

Când voluntarii au sosit cu elicopterul, au putut doar să constate că femeia de 45 de ani a murit. Alpinista de 61 de ani a fost transportată la spital cu răni.

Citește și
everest
Un alpinist român, găsit mort pe muntele Everest, la peste 7.000 de metri altitudine. Unde a fost descoperit

Accidentul s-a produs luni dimineaţa. Ca în cazul fiecărui accident montan a fost deschisă o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii acestuia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult