Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nouă din cele 22 de victime ale atacului armat din Canada au murit în incendii, nu de gloanţe. Detalii cutremurătoare

Nouă din cele 22 de victime ale lui Gabriel Wortman din provincia canadiană Nova Scotia au murit din cauza incendiilor, după ce ucigaşul a dat foc locuinţelor, şi nu împuşcate, a anunţat marţi poliţia.

 

Conform informaţiilor oficiale preluate de Reuters de la Royal Canadian Mounted Police (RMCP, poliţia federală canadiană), au căzut victime atacurilor din 18-19 aprilie inclusiv animale de companie.

Anchetatorii au găsit peste 400 de martori ai crimelor comise de atacatorul în vârstă de 51 de ani într-un raid care a durat 13 ore. 

Jumătate din martori au fost deja intervievaţi, dar încă nu s-a putut stabili motivaţia ucigaşului. Prima agresată a fost chiar prietena acestuia, care a reuşit să scape şi este acum unul din martorii-cheie.

 

Citește și
Tekashi 6ix9ine
Rapper acuzat de atac armat şi trafic de droguri, salvat de la închisoare de coronavirus
Atac întins pe durata a două zile

 

După ce poliţia a răspuns la primul apel de urgenţă, în localitatea rurală Portapique, Wortman a reuşit să scape şi s-a ascuns peste noapte într-o zonă industrială.

El şi-a continuat atacurile a doua zi dimineaţa, până când a murit în urma unui schimb de focuri cu forţele de ordine.

Ancheta se concentrează în prezent asupra modului în care Wortman şi-a procurat armele folosite şi încearcă să stabilească dacă au existat complici.

”Chiar dacă atacatorul înarmat nu va fi judecat niciodată, avem datoria de a finaliza ancheta conform aceloraşi standarde”, a arătat Darren Campbel, şeful RCMP din Nova Scotia.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult