Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi imagini surprinse de sateliți în Coreea de Nord. Phenianul ar pregăti lansarea unei rachete

Imaginile surprinse vineri de sateliți pe un șantier naval din Coreea de Nord arată că regimul pregătește o lansare-test a unei rachete cu rază medie de acțiune de pe un submarin, potrivit unui grup de reflecție american, citat de Reuters.

Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale a transmis că imaginile pe care le-a publicat pe site-ul cu șantierului naval Sinpo din Coreea de Nord arătau mai multe nave aflate într-un bazin securizat pentru bărci, dintre care una seamănă cu navele utilizate anterior pentru a trage o barjă de testare submersibilă spre mare.

Activitatea este „sugestivă, dar nu concludentă, în ceea ce privește pregătirile pentru un viitor test al uneii rachete balistice Pukguksong-3 de pe barja de testare submersibilă”, a mai transmis grupul de reflecție american.

Coreea de Nord a anunțat, în luna octombrie a anului trecut, că a testat cu succes o nouă rachetă balistică Pukguksong-3, lansată de un submarin de pe mare, ca parte a eforturilor de a contracara amenințările externe și de a-și întări apărarea.

Această rachetă a fost văzută de analiști ca fiind cea mai mare provocare lansată de Coreea de Nord, de când a intrat în dialog cu Statele Unite cu privire la programele sale de arme nucleare și rachete în 2018.

Citește și
Elevii din Coreea de Nord, obligați să rămână la școală dacă au simptome Covid-19
Țara care interzice elevilor să se întoarcă acasă dacă prezintă simptome de Covid-19 la școală

Coreea de Nord a suspendat testele de rachete și nucleare cu rază lungă de acțiune din 2017, dar eforturile conduse de președintele american Donald Trump pentru a-l convinge să renunțe la programele sale nucleare și de rachete nu au avut cele mai bune rezultate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult