Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Netanyahu afirmă că declarațiile potrivit cărora Israelul atacă în mod deliberat forţele ONU de menţinere a păcii sunt false

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins afirmaţiile potrivit cărora armata sa atacă în mod deliberat forţele de menţinere a păcii ale Naţiunilor Unite în sudul Libanului ca fiind „complet false”, potrivit CNN.

”Este exact contrariul”, a declarat el luni într-o declaraţie video, adăugând că Israelul a «cerut în mod repetat Forţelor Interimare ale Naţiunilor Unite în Liban (UNIFIL) să se îndepărteze de calea pericolului» şi să «părăsească temporar zona de luptă».

În ultima săptămână, ONU a declarat că armata israeliană a tras asupra forţelor sale de menţinere a păcii, a intrat cu forţa într-o bază, a oprit o mişcare logistică critică şi a rănit mai mult de o duzină de soldaţi ai săi în sudul Libanului.

Israelul a acuzat Hezbollah că operează în zonele din apropierea posturilor UNIFIL şi a avertizat forţele ONU de menţinere a păcii din Liban că sunt „în pericol”. „Israelul nu luptă împotriva UNIFIL.

Nu se luptă cu poporul libanez. Se luptă cu Hezbollah, proxy-ul Iranului, care foloseşte teritoriul libanez pentru a ataca Israelul”, a continuat el, adăugând că «Hezbollah foloseşte facilităţile şi poziţiile UNIFIL drept acoperire în timp ce atacă oraşele şi comunităţile israeliene».

Citește și
Benjamin Netanyahu
Ce îi cere Benjamin Netanyahu secretarului general al ONU. „Aceşti soldaţi devin ostaticii Hezbollah”

Prim-ministrul a declarat că ţara sa regretă orice prejudiciu adus personalului UNIFIL şi a insistat că IDF „face tot posibilul pentru a preveni astfel de incidente”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult