Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul revoltător pentru care o femeie bătută crunt de soțul ei nu poate divorța

O femeie din Marea Britanie, care a fost bătută crunt de soțul ei, nu poate divorța pentru că el nu vrea să-și dea acordul.

Suzanne Hill a fost bătută cu pumnii, strânsă de gât și legată într-un sac de dormit de către soțul ei, David Jennison. Din ianuarie, el ispășește o condamnare la trei ani și trei luni de închisoare. Femeia i-a trimis actele de divorț, dar el a refuzat să le semneze, considerând că o separare nu e necesară.

Suzanne crede că individul care a traumatizat-o vrea să o controleze în continuare, din spatele gratiilor, notează Mirror.

„Știe exact ce face. Mi-a zis că totul a fost doar un incident și că nu trebuie să existe un divorț. Eu vreau să divorțez de el, vreau să plec cât mai departe și să-mi văd de viață, dar nu pot”, a spus femeia, pentru Manchester Evening News.

Suzanne, mamă a trei copii, încearcă din ianuarie să divorțeze de Jennison, dar spune că acesta vrea la schimb un aranjament financiar.

Citește și
pacienta
O britanică, prima femeie căreia i-a fost implantat un dispozitiv în inimă. Ce este inedit

Cei doi s-au cunoscut pe un site de dating, apoi el s-a mutat în casa ei din Eccles, Greater Manchester. Aparent un om pașnic, el ascundea un trecut plin de violențe. Când ea a aflat, era prea târziu.

Într-o zi de iunie 2017, David Jennison s-a întors acasă de la muncă și a văzut că soția lui se uită la Britain’s Got Talent. S-a supărat, dar nu a zis nimic și a plecat să plimbe câinele. Abia târziu în noapte, când erau în pat împreună, el a lovit-o.

Suzanne i-a făcut bagajele și i le-a aruncat pe scări, moment în care el a lovit-o din nou.

„Apoi, foarte rapid, el a început să mă strângă de gât și a strâns, și a strâns”, a povestit Suzanne.

Procurorii au povestit că femeii i-a fost teamă pentru viața ei și a vrut să fugă din casă, dar a fost prinsă din urmă de bărbat, care a lovit-o până a căzut inconștientă.

Fiul ei a găsit-o mai târziu într-un sac de dormit, având mâinile legate.

Cinzi zile a stat Suzanne Hill în spital și a avut nevoie de luni de terapie pentru a trece cât de cât peste această trauma. În luna ianuarie, ea a depus cererea de divorț.

„Hârtiile au ajuns la el, iar el mi-a trimis în schimb o scrisoare și-s convinsă că asta i-a făcut mare plăcere. Știa că scrisoare va ajunge la mine, chiar dacă există un ordin de restricție pe numele lui. Am citit scrisoarea și mi-am adus aminte de tot ce s-a întâmplat în acea noapte”, a povestit Suzzane Hill.

Ea s-a folosit de un site guvernamental pentru a obține divorțul, în schimbul unei taxe de 550 de lire sterline.

„Nu avem copii, casă ori conturi împreună. Ar trebuie să fie un divorț rapid. Nu-mi doresc decât să divorțez. Toată lumea-mi spune că sunt puternică, dar e foarte, foarte greu să fac față și noaptea aceea mă va bântui mereu”, a spus ea.

Suzanne a fost sfătuită să-l dea în judecată pe David, dar nu are suficienți bani pentru asta.

Ea susține că victimele violenței domestice nu sunt ajutate suficient atunci când încearcă să divorțeze de partenerii abuzivi: „E o glumă. E evident că știe ce face. Poliția mi-a spus că este îngrijorată și ea de conținutul acelei scrisori dar, chiar și așa, nu o consideră o încălcare a ordinului de restricție. Guvernul spune că va face mai mult pentru victimele violenței domestice, dar, de fapt, nu face. N-am fost măritată decât opt luni, nu ar trebui să trec prin așa ceva”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult