Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul exploziei celui mai mare acvariu cilindric aflat în holul unui hotel din Berlin este „total neclar”

Compania care deţine acvariul care a explodat vineri în interiorul unui hotel din Berlin şi-a exprimat „consternarea faţă de accident”.

Motivul exploziei produse la uriaşul cilindru plin cu apă este încă „total neclar”, a spus un purtător de cuvânt al Union Investment, Fabian Hellbusch, relatează dpa, citată de Agerpres.

„În prezent, încercăm să obţinem o imagine mai precisă a situaţiei şi a prejudiciului cauzat în coordonare cu poliţia şi pompierii la faţa locului. Regretăm profund că un număr mare de peşti ţinuţi în Aquadom ... au murit din cauza distrugerii severe a cilindrului din acrilic şi a scurgerii de apă", a spus compania. Alte acvarii mai mici nu au fost distruse, notează sursa citată.

Lucrări de construcţie şi o revizie generală la aquadome au avut loc în 2019 şi 2020. După o pauză impusă de coronavirus, acvariul a fost redeschis în 2022.

Acvariul, în care se aflau circa 1.500 de peşti exotici, a explodat vineri dimineaţă revărsând un milion de litri de apă şi resturi pe o arteră importantă din aglomeratul cartier Mitte, au anunţat serviciile de urgenţă, potrivit Reuters.

Citește și
Acvariu
Ce acvariu pentru pești trebuie să cumperi. Unele sunt nocive și le pot duce la moartea

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult