Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Moldova: Copiii candidatului pro-rus și anti-european la prezidențiale Stoianoglo trăiesc și lucrează în instituții ale UE

Copiii candidatului pro-rus și anti-european Alexandr Stoianoglo la președinția Moldovei trăiesc și sunt angajați în instituții ale Uniunii Europene. Una din fiicele sale pozează chiar alături de Christine Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene.  

Cele două fiice ale lui Alexandr Stoianoglo, candidatul pro-rus și anti-european al Partidului Socialiștilor pentru Președinția Republicii Moldova, au studiat și trăiesc în vestul Europei și sunt chiar angajate în instituții ale Uniunii Europene, scrie Ziarul de Gardă.

Stoianoglo a boicotat referendumul pentru aderarea Moldovei la UE, spunând că el nu este, de fapt, împotriva integrării europene a țării sale, dar este ”contra actualei guvernări”.

Poziția anti-europeană și pro-rusă a celui care candidează în turul 2 al prezidențialelor împotriva Maiei Sandu nu are însă nicio noimă, din moment ce ambele sale fiice, Corina și Cristina, au studiat în școli din vestul Europei, iar acum locuiesc acolo și, mai mult, sunt chiar angajate în instituții importante ale Uniunii Europene, încă din 2014.

În plus, pro-rusul și anti-europeanul Alexandr Stoianoglo este și cetățean român, aspect pe care l-a motivat „din necesitatea accesului la piața muncii, motive familiale sau la alte beneficii sociale și economice”.

Citește și
femeie republica moldova
O femeie din Republica Moldova i-a pus la zid pe rusofili. Tudor Chirilă, impresionat: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

Corina Stoianoglo, fiica cea mică a lui Alexandr Stoianoglo, a studiat în Olanda, la Universitate Maastricht și lucrează acum în Germania. În septembrie 2024, când a început campania pentru prezidențiale și referendum, Corina a încheiat cu Banca Centrală Europeană (BCE) un contract de angajare pentru poziția de Supervision Analyst, conform paginii personale de Linkedin, unde indică și un stagiu în cadrul unui departament al BCE.

Mezina la BCE, fiica cea mare la o multinațională din Elveția

Fiica anti-europeanului Stoianoglo apare, de altfel, în fotografii alături de Christine Lagarde, președinta Băncii Europene Centrale, ”inima” financiară a UE.

Cristina Stoianoglo, fiica cea mare a candidatului pro-rus și anti-european la Președinția Moldovei, este consultant fiscal în filiala unei companii internaționale, cu sediul în Elveția, care oferă servicii de audit, consultanță fiscală și consultanță în afaceri. În perioada 2018 – 2020, Cristina a făcut un masterat Universitatea din Viena de Economie și Afaceri.

Alexandr Stoianoglo a obținut 25,98% în primul tur al prezidențialelor din Moldova și o va înfrunta pe Maia Sandu în turul decisiv. Actuala șefă a statului a obținut 42,45% în primul tur.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult