Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Misiune de salvare dramatică în SUA pentru un marinar. Barca lui a fost distrusă de uraganul Milton. Video

Un marinar a fost salvat de la o moarte aproape sigură în urma uraganului Milton, după ce a fost găsit plutind în derivă în Golful Mexic, agățat de o ladă frigorifică.

Bărbatul se afla la bordul unei mici ambarcațiuni de pescuit când a fost prins de uragan în timp ce acesta traversa marea și se îndrepta spre coasta Floridei miercuri după-amiază, notează Daily Mail.

Uraganul Milton a provocat valuri îngrozitoare care au lovit barca sa și i-au produs daune majore lăsându-l fără altă opțiune decât să sune panicat la stația pazei de coastă din St Petersburg în jurul orei locale 18.45.

Oficialii au pierdut contactul cu el și nu au putut organiza o operațiune de salvare miercuri, când Milton se apropia de coasta de vest a Floridei, existând posibilitatea ca marinarul să moară în valurile învolburate peste noapte.

Citește și
uraganul milton
Uraganul Milton s-a dezlănțuit în Florida. Peste 2,5 milioane de locuinţe au rămas în beznă | GALERIE FOTO
Bărbatul a supraviețuit o noapte întreagă pe mare

Cu toate acestea, joi dimineață, când uraganul a înaintat către uscat, un elicopter al pazei de coastă a pornit într-o ultimă misiune de căutare și salvare și l-a localizat în mod miraculos pe marinar plutind la aproximativ 50 de kilometri în larg, folosind ca o plută o ladă frigorifică.

Agenția a estimat că bărbatul a supraviețuit unor vânturi de 121-145 km/h și unor valuri de până la 7,6 metri în timpul nopții petrecute pe apă.

„Acest om a supraviețuit într-un scenariu de coșmar chiar și pentru cel mai experimentat navigator”, a declarat locotenent-comandorul Dana Grady de la Garda de Coastă.

Milton, care a fost clasificat ca un uragan terifiant de categoria 5 cu câteva ore înainte de a ajunge în Florida, nu s-a dovedit a fi atât de puternică pe cât se estima inițial, însă pierderile materiale estimate pentru uragan se plasează între 30 și 60 de miliarde de dolari. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult