Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul rus de Externe: Amenințarea unui război nuclear este reală

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a recunoscut că există posibilitatea escaladării conflictului până la arme nucleare, deși a dat o notă de speranță cu privire la perspectivele unui acord de pace.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Serghei Lavrov a declarat, luni, că Moscova dorește să evite riscurile "artificial" ridicate ale unui astfel de conflict.

"Aceasta este poziția noastră cheie pe care ne bazăm totul. Riscurile sunt acum considerabile. Nu aș vrea să ridicăm aceste riscuri în mod artificial. Mulți și-ar dori acest lucru. Pericolul este serios, real, Și nu trebuie să îl subestimăm", a declarat Lavrov, pentru canalul rusesc First Channel, conform BBC.

Lavrov crede că Zelenski "se preface" că negociază

De asemenea, Lavrov l-a acuzat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, că "se preface" că negociază, numindu-l "un actor bun".

Citește și
Tanc rusesc in Ucraina
Rusia a pierdut în Ucraina, în nouă săptămâni, la fel de mulți soldați ca URSS în cei nouă ani de război în Afganistan

"Dacă urmăriți cu atenție și citiți cu atenție ceea ce spune, veți găsi o mie de contradicții", a declarat înaltul diplomat rus.

Ministrul rus de Externe a declarat săptămâna trecută că Moscova s-a angajat să evite un război nuclear.

Luni, ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a scris pe Twitter că ultimele comentarii ale lui Lavrov sunt un indiciu că Rusia și-a pierdut "ultima speranță de a speria lumea să nu mai sprijine Ucraina".

"Astfel, se vorbește despre un pericol 'real' de al treilea război mondial. Acest lucru înseamnă doar că Moscova simte înfrângerea în Ucraina", a scris el pe Twitter.

La câteva zile după ce a început invazia, pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a ordonat ca forțele sale nucleare să fie în stare de alertă.

SUA și aliații săi din NATO au declarat că nu doresc o intervenție militară directă în Ucraina, pentru a evita riscurile unui al treilea război mondial.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult