Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Migranții reprezintă 2,6% din populația planetei. Reprezentant UNCHR: se confruntă cu "orori inimaginabile"

280 de milioane de oameni, respectiv 2,6% din populația globală devin migranți, în mare parte către Europa, iar agenția ONU pentru migrație a lansat un apel de ajutor pentru refugiații care se confruntă cu "orori inimaginabile".

Emisarul special al UNHCR Vincent Cochetel a cerut intensificarea cooperării cu autorităţile locale şi creşterea finanţării din partea ţărilor donatoare.

Acest lucru include îmbunătăţirea accesului la metode legale de migraţie şi a serviciilor de protecţie pentru victime, precum şi pentru cei care riscă să devină victime pe aceste rute, a afirmat Cochetel marţi la Geneva.

Potrivit unui nou raport al UNHCR, în fiecare an sute de mii de oameni îşi riscă viaţa migrând din ţări din Africa subsahariană, Asia şi Orientul Mijlociu, transmite Agerpres.

Mare parte dintre cei care aleg să migreze subestimează riscurile şi pericolele călătoriei, mulţi dintre ei murind la traversarea deşerturilor sau lângă graniţe, iar alţii suferind abuzuri grave ale drepturilor omului, se arată în raport.

Citește și
Rețea de traficanți
Rețea de traficanți de migranți, oprită de DIICOT. Transfugii plăteau și 5.000 € pentru a ajunge în Italia sau Germania

„Mulţi nu se duc în capitale, unde îşi au sediul şi sunt bine reprezentaţi actorii umanitari. Merg pe rute secundare, ajungând în localităţi mai mici, în zone mai greu accesibile. Aici ar trebui instalate serviciile", a spus Cochetel.

UNHCR estimează că trei sferturi dintre cei peste 108 milioane de oameni nevoiţi să se refugieze trăiesc în prezent în ţări cu venituri mici şi mijlocii.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM, agenţia pentru migraţie a ONU), peste 280 de milioane de oameni (sau 3,6% din populaţia globală) sunt migranţi internaţionali.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult