Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesajul lui Mircea Geoană de Ziua Independenţei Ucrainei. „Aţi inspirat întreaga lume şi pe toţi colegii din NATO”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a adresat un mesaj, joi, cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei, subliniind că rezilienţa şi curajul acestui popor "au inspirat" o lume întreagă.

"Astăzi sărbătoriţi Ziua Independenţei! Şi continuaţi să luptaţi neînfricaţi pentru independenţa voastră. Preşedintele Putin a crezut că v-o poate lua, dar nu a reuşit.

Leadershipul ucrainean, forţele militare şi tot poporul ucrainean aţi demonstrat o determinare extraordinară, rezilienţă şi curaj, în fiecare zi. Aţi inspirat întreaga lume, pe mine şi pe toţi colegii din NATO.

Aici, la NATO, aliaţii sunt alături de voi în această luptă pentru supravieţuire şi libertate. Sprijinul nostru este neclintit şi puteţi conta pe noi să vă fim alături atât cât este necesar", a transmis Geoană.

El a adăugat că este mândru de sprijinul pe care aliaţii NATO îl oferă Ucrainei.

Citește și
Mircea Geoană
Geoană: „NATO va crea o unitate specială pentru protejarea cablurilor şi conductelor submarine din Marea Neagră”

"Miliarde de dolari reprezentând echipament militar modern, combustibil şi provizii medicale. Şi multe altele, precum asistenţă financiară şi umanitară.

La Summitul NATO din iulie, Ucraina a făcut un pas important spre NATO. Când aliaţii vor cădea de acord că sunt îndeplinite condiţiile, Ucraina va adera la Alianţă. Aici este locul vostru!", a completat Mircea Geoană.

Potrivit acestuia, 24 august este "o zi a mândriei pentru toţi ucrainenii, o sărbătoare a independenţei faţă de Uniunea Sovietică".

"Aştept cu nerăbdare momentul când va fi o sărbătoare a victoriei voastre asupra agresiunii Rusiei şi o sărbătoare a libertăţii voastre permanente", a mai spus secretarul general adjunct al NATO.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult