Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Matteo Messina Denaro, capul mafiei Cosa Nostra, prins după o ”vânătoare” de 30 de ani. ”Am umplut un cimitir de unul singur”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Denaro, considerat a fi capul mafiei siciliene Cosa Nostra, a fost arestat după o ”vânătoare” care a durat 30 de ani. Boss-ul mafiot a fost prins într-o clinică din Palermo, unde mergea pentru un tratament medical.

Carabinierii din Italia l-au arestat pe Matteo Messina Denaro, cel mai căutat șef al mafiei din Peninsulă, care a fugit de autorități timp de trei decenii, scrie The Guardian.

Denaro, care a fost reținut în ”capitala” siciliană Palermo, este presupus a fi șeful mafiei Cosa Nostra.

Conform News, carabinierii au precizat, într-un tweet, că Matteo Messina Denaro a fost depistat într-o unitate medicală, unde se dusese pentru a urma un tratament clinic.

 

Citește și
Crescenzo Marino
Viitoarea generație de mafioți italieni îi înfurie pe șefii mafiei cu filmulețe pe TikTok. Ce postează tinerii gangsteri

 

 

Pe Twitter au apărut imagini cu momentul în care Matteo Messina Denaro este condus în cătuşe către maşina carabinierilor, dar şi cu oamenii care aplaudă reuşita poliţiştilor.

”O mare victorie pentru statul nostru, care arată că nu se dă bătut în faţa mafiei. La aniversarea a trei decenii de la arestarea lui Totò Riina, un alt cap al crimei organizate, Matteo Messina Denaro, este adus în faţa justiţiei”, a comentat pe Twitter premierul italian Giorgia Meloni.

 

El a fost condamnat în lipsă la o pedeapsă pe viață pentru rolul său în crimele din 1992 ale procurorilor anti-mafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino.

Denaro riscă, de asemenea, o nouă pedeapsă cu închisoarea pe viață pentru rolul său în atacurile cu bombă din Florența, Roma și Milano, care au ucis 10 persoane în anul următor.

Supranumit „Diabolik”, Matteo Messina Denaro a fost cândva considerat un candidat pentru a fi șeful mafiei siciliene, după moartea lui Bernardo Provenzano, în 2016, și a lui Salvatore Riina, în 2017.

Denaro și-a păstrat modul de viață luxos chiar și în timp ce fugea de poliție

Bărbatul de 60 de ani a făcut la un moment dat o declarație șocantă: ”Am umplut un cimitir de unul singur”. Denaro și-a păstrat stilul de viață luxos chiar și după ce a fugit, datorită sumelor mari de bani de care dispunea.

În august 2021, postul de televiziune public italian Rai a lansat o înregistrare care datează din martie 1993, în care vocea lui Denaro a fost identificată pentru prima dată în timpul unui proces în care a fost chemat să depună mărturie. După câteva săptămâni, capul mafiot a fugit și de atunci nu a mai fost găsit.

El a fost condamnat în lipsă în 2002 la închisoare pe viață pentru că a ucis personal sau a ordonat uciderea a zeci de persoane.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult