Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mărturii despre atacatorul din Strasbourg. Ce a strigat în timpul atacului

Martori ai atacului în Piaţa de Crăciun de la Strasbourg, marţi seara, l-au auzit pe presupusul autor strigând "Allah Akbar", a anunţat miercuri procurorului Parisului Rémy Heitz.

”Având în vedere locul ţintit, modul de operare al atacatorului, profilul său şi mărturii culese de la cei care l-au auzit strigând «Allah Akbar», secţia antiteroristă a parchetului Paisului s-a sesizat cu privire la fapte”, a declarat el, potrivit News.ro.

Pe de altă parte, presupusul autor al atacului - Chekatt Cherif, potrivit presei internaționale -, soldat cu trei morţi şi 13 răniţi a fost încarcerat în Germania în 2016 în legătură cu spargeri, au anunţat miercuri autorităţile germane, relatează AFP.

Suspectul a fost condamnat la ”doi ani şi trei luni de închisoare, în 2016, cu privire la spargeri”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al landului Baden-Württemberg, unde a comis faptele suspectul.

El a ispăşit un pic peste un an de închisoare în Germania, după care a fost expulzat în Franţa, a precizat purtătorul de cuvânt.

Citește și
atentat Strasbourg
Atentat la Strasbourg, la târgul de Crăciun. Atacatorul nu a fost prins

Potrivit ziarului Tagesspiegel, el a spart un cabinet de stomatologie la Mainz, în 2012, de unde a furat bani şi dinţi de aur. patru ani mai târziu, el a spart o farmacie, la Engen, în apropiere de Konstanz.

Bărbatul în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia există o ”fişă S” - privind ”securitatea statului” - suspectat că a ucis marţi seara trei persoane şi a rănit alte 13 era căutat în continuare miercuri.

Atacul a avut loc în sectorul celebrei Pieţe de Crăciun de la Strasbourg, în nord-estul Franţei, care se află de mult timp în centrul atenţiei autorităţilor.

În Germania, autorităţile germane au consolidat controalele de-a lungul Rinului, a anunţat purtătorul de cuvânt.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult