Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marinar polonez, salvat după 7 luni în care a plutit pe ocean împreună cu pisica lui

Zbigniew Reket a plutit vreme de şapte luni pe apele Oceanului Indian, alături de pisica sa.

Marinarul polonez în vârstă de 54 de ani a fost salvat de garda de coastă din Franţa după 7 luni. Pisica Samira i-a ţinut companie în această perioadă, cei doi hrănindu-se iniţial cu raţiile de supă de pe barcă, iar apoi cu ce a pescuit Reket.

Omul spun că în luna mai a încercat să ajungă din insulele Comore în Africa de Sud pe ambarcaţiunea sa, o barcă de salvare modificatp, dar aceasta s-a defectat în largul Oceanului Indian.

Polonezul a ajuns în această situaţie după ce a ajuns, printr-un concurs bizar de împărejurări, în Insulele Comore şi nu s-a mai putut întoarce în patrie, nemaiavând bani şi neprimind ajutor de la reprezentanţele diplomatice ale ţării sale.

Citește și
José Salvador Alvarenga
Naufragiatul care a supravietuit 13 luni in Oceanul Pacific, dat in judecata. Barbatul este acuzat ca si-a mancat colegul

Aici a găsit pisica şi a încercat să navigheze până în Polonia. Autorităţile spun că anchetează declaraţiile sale, care par suspecte, mai ales că nici Reket, nici pisica nu par subnutriţi, iar zona în care a naufragiat este extrem de circulată de nave

Polonezul se află acum în insula Reunion, unde poate să se şi stabilească, fiind cetăţean UE.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult