Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marea Britanie trebuie să reducă consumul de carne cu 30% pentru a evita problemele climatice

Singura modalitate de a avea o utilizare durabilă a terenurilor în Marea Britanie și de a evita defalcarea ecologică este reducerea considerabilă a consumului de carne și lactate, potrivit guvernului britanic, scrie The Guardian. 

Henry Dimbleby, antreprenor și proprietar a unui lanț de restaurante a declarat pentru The Guardian că, deși a cere oamenilor să mănânce mai puțină carne ar fi toxic din punct de vedere politic, ar fi singura modalitate de a îndeplini obiectivele țării în materie de climă și biodiversitate.

„Este inefficient să folosim pământul pentru cultivarea culturilor, pentru a hrăni o rumegătoare, un porc sau un pui, care apoi, pe parcursul ciclului său de viață, se transformă într-o cantitate foarte mică de proteine pe care o mâncăm”, a spus Henry Dimbleby.

În prezent, 85% din terenurile agricole din Anglia sunt folosite pentru pășune. Dimbleby, co-fondatorul lanțului de restaurante Leon și o voce respectată în cercurile conservatoare, consideră că este necesară o reducere a consumului de carne cu 30% în 10 ani pentru ca terenurile să fie utilizate în mod sustenabul în Anglia. Alții merg mult mai departe: Greenpeace, de exemplu, spune că trebuie să ne reducem consumul de carne cu 70%.

„Dacă eșuăm în acest sens”, a spus Dimbleby, „nu vom reuși să ne îndeplinim obiectivele privind biodiversitatea sau clima în această țară. Avem, de asemenea, o oportunitate uriașă de a deveni lideri de gândire la nivel mondial și de a arăta că acest lucru se poate face, că putem cultiva în mod durabil și sustenabil”.

Citește și
costinesti
Tone de carne şi alte produse alimentare expirate de trei ani, descoperite de ANPC la Costinești

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult