Marea Britanie trebuie să reducă consumul de carne cu 30% pentru a evita problemele climatice
Henry Dimbleby, antreprenor și proprietar a unui lanț de restaurante a declarat pentru The Guardian că, deși a cere oamenilor să mănânce mai puțină carne ar fi toxic din punct de vedere politic, ar fi singura modalitate de a îndeplini obiectivele țării în materie de climă și biodiversitate.
„Este inefficient să folosim pământul pentru cultivarea culturilor, pentru a hrăni o rumegătoare, un porc sau un pui, care apoi, pe parcursul ciclului său de viață, se transformă într-o cantitate foarte mică de proteine pe care o mâncăm”, a spus Henry Dimbleby.
În prezent, 85% din terenurile agricole din Anglia sunt folosite pentru pășune. Dimbleby, co-fondatorul lanțului de restaurante Leon și o voce respectată în cercurile conservatoare, consideră că este necesară o reducere a consumului de carne cu 30% în 10 ani pentru ca terenurile să fie utilizate în mod sustenabul în Anglia. Alții merg mult mai departe: Greenpeace, de exemplu, spune că trebuie să ne reducem consumul de carne cu 70%.
„Dacă eșuăm în acest sens”, a spus Dimbleby, „nu vom reuși să ne îndeplinim obiectivele privind biodiversitatea sau clima în această țară. Avem, de asemenea, o oportunitate uriașă de a deveni lideri de gândire la nivel mondial și de a arăta că acest lucru se poate face, că putem cultiva în mod durabil și sustenabil”.