Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lituania: Înlăturarea lui Putin de la putere, singura modalitate de a ne proteja de amenințările Moscovei

Înlăturarea președintelui rus Vladimir Putin de la putere este singura modalitate de a proteja Occidentul și aliații săi de viitoarele amenințări din partea Moscovei, a declarat principalul diplomat al Lituaniei.

Ministrul de Externe lituanian, Gabrielius Landsbergis, a declarat că discursul anual al lui Putin de Ziua Victoriei a fost „dezamăgitor” și că „fețele sumbre” ale generalilor și ale altora sunt semne ale eșecului în războiul din Ucraina, scrie The Guardian.

Cu toate acestea, el a spus că un Putin rănit poate fi și mai periculos și că singura modalitate de a elimina amenințarea este să-l îndepărtezi de la putere.

”Din punctul nostru de vedere, până în momentul în care regimul actual nu se va mai afla la putere, țările din jurul lui vor fi, într-o oarecare măsură, în pericol. Nu doar Putin, ci întregul regim, pentru că, știți, unul din cercul lor intern l-ar putea schimba pe Putin, dar tot un alt Putin s-ar putea ridica în locul lui. Și atâta timp cât un regim care intenționează să ducă războaie în afara teritoriului rusesc este la putere, țările din jurul lui sunt în pericol”, a declarat Gabrielius Landsbergis.

Lituania cere mai multe arme și trupe NATO permanente pe teritoriul său

Lituania este unul dintre cele trei state baltice care, printre aliații NATO, sunt deosebit de preocupate de posibilele intenții ale Rusiei de a le readuce cu forța sub conducerea Moscovei.

Citește și
vladimir putin
Reacția SUA, după ce Putin a afirmat că invazia Ucrainei este „preventivă”: „Este o absurditate flagrantă”

Landsbergis a spus că Lituania este mulțumită de sprijinul pe care aliații săi NATO l-au oferit acesteia și celorlalte țări din flancul estic al alianței, dar că au nevoie de mai mult. El a spus că Lituania, împreună cu celelalte națiuni baltice, Estonia și Letonia, vor face presiuni pe NATO să furnizeze mai multe mijloace de apărare aeriene și maritime, precum și desfășurarea permanentă de trupe pe teritoriul lor, atunci când liderii alianței se vor întâlni la Madrid la sfârșitul lunii iunie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult