Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Klaus Iohannis: Salut anunţul preşedintelui Biden privind suplimentarea trupelor SUA în România

Preşedintele Klaus Iohannis salută anunţul omologului american, Joe Biden, privind creşterea prezenţei militare americane în România, pe flancul de est al NATO.  

"Salut anunţul explicit al preşedintelui Joe Biden privind creşterea prezenţei militare a SUA în România, pe Flancul Estic, dacă situaţia de securitate se deteriorează şi mai mult. Parteneriatul Strategic România-SUA şi solidaritatea NATO sunt foarte puternice", a scris președintele României pe Twitter.

Mesajul președintelui român vine după ce preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat într-o conferinţă de presă că prezenţa militară americană în Polonia şi România va crește.

”Vom creşte prezenţa militară în Polonia şi România, pentru că avem o obligaţie sacră în termenii Articolului 5, de a apăra aceste state. Ele sunt parte a NATO. Nu avem această obligaţie faţă de Ucraina, deşi suntem foarte îngrijoraţi de ce se întâmplă în Ucraina”, a declarat preşedintele Biden, întrebat în legătură cu o eventuală invadare a Ucrainei de către trupele ruseşti, dar şi cu solicitările părţii ruse vizând menţinerea unei sfere de influenţă care implică retragerea trupelor americane şi a armelor nucleare din statele fostului bloc sovietic.

Citește și
soldati, Ucraina, Rusia
Criza Rusia - Ucraina. Biden: Orice intrare a unor trupe ruse în Ucraina ar fi considerată o 'invazie'

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult