Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kievul condamnă „legea marţială” impusă de Putin: „Este doar pseudo-legalizarea jefuirii proprietăţilor ucrainenilor”

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a respins, miercuri, anunţul prin care Vladimir Putin a declarat legea marţială în cele patru regiuni ucrainene anexate de Rusia drept „pseudo-legalizarea jefuirii proprietăţilor ucrainenilor”.

„Implementarea 'legii marţiale' pe teritoriile ocupate de către Rusia ar trebui considerată doar ca o pseudo-legalizare a jefuirii proprietăţilor ucrainenilor de către o altă 'regrupare'”, a scris consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak (foto stânga) pe contul de Twitter, transmite Reuters, citată de News.ro.

„Acest lucru nu schimbă nimic pentru Ucraina: continuăm eliberarea şi dezocuparea teritoriilor noastre”, a mai spus el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri instaurarea legii marţiale în cele patru teritorii ucrainene - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojia - anexate la sfârşitul lunii septembrie.

 

Citește și
Volodimir Zelenski
Zelenski declară „nule” toate decretele de anexare a teritoriilor ucrainene ale lui Putin

Vladimir Putin a anunțat, miercuri, că va impune legea marțială în Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson, cele patru regiuni din Ucraina pe care Rusia le-a anexat ilegal luna trecută.

Președintele rus a făcut anunțul în contextul în care armata sa se luptă să mențină controlul asupra teritoriilor anexate, pe fondul contraofensivei ucrainene.

„Înainte de aderarea la Rusia, exista un regim de lege marțială. Acum trebuie să oficializăm acest regim deja în cadrul legislației ruse. Prin urmare, am semnat un decret privind introducerea legii marțiale în aceste patru entități constitutive ale Federației Ruse. Acesta va fi trimis imediat spre aprobare Consiliului Federației”, a spus președintele rus, potrivit RIA Novosti.

În Ucraina - inclusiv în regiunile Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson - este în vigoare legea marțială impusă de Kiev la începutul războiului. În august, această măsură a fost prelungită cu 90 de zile de parlamentul de la Kiev.

După cum se menționează în documentul semnat de Putin, legea marțială va intra în vigoare la miezul nopții.

Mai mult, Kremlinul a transmis că șefii de regiuni vor primi puteri suplimentare pentru a asigura securitatea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult