Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Capitala regiunii Nagorno-Karabah, bombardată de forțele azere

Trupele terestre azere au lansat sâmbătă un nou atac la scară largă asupra disputatei regiuni Nagorno-Karabah, potrivit agenţiei de presă ruse TASS, citată de dpa.

Războiul deschis între Azerbaidjan şi Armenia continuă să facă victime. Câţiva corespondenţi de război azeri au scăpat cu fuga după ce au fost prinşi la mijloc într-un schimb de focuri intre cele două tabere.

În timp ce oficialii de la Baku i-au acuzat pe armeni că au bombardat mai multe oraşe aflate la graniţa cu enclava disputată, Erevanul a anunţat că forţele azere au lansat rachete asupra capitalei regiunii Nagorno-Karabah.

Trupele au avansat asupra regiunii, deţinută de creştini armeni separatişti, atât din nord, cât şi din sud, a raportat agenţia de presă citând armata armeană.

Nu a fost posibilă imediat verificarea informaţiilor din surse independente.

Citește și
Gripa spaniola - 4
Cercetătorii susțin că o vreme anormală ar fi putut constitui una dintre cauzele deceselor din timpul gripei spaniole

Pentru prima oară de la izbucnirea conflictului Armenia a anunţat că e gata să discute un armistiţiu cu Azerbaidjanul, care nu a dat un răspuns până acum.

Sursele armene au anunţat numărul morţilor în luptele din regiune, unde locuiesc aproximativ 145.000 de oameni, la peste 200, în timp ce Azerbaidjanul a declarat cel mai recent că 19 civili au fost ucişi şi 60 răniţi, scrie Agerpres.

Armenia declară că Azerbaidjanul a adus noi trupe în zona de conflict, ceea ce guvernul de la Baku nu a confirmat.

Cel puţin 28 de combatanţi sirieni pro-turci au fost ucişi în confruntările reizbucnite în urmă cu aproape o săptămână între separatişti armeni şi armata azeră, susţinută de Ankara, în regiunea Nagorno-Karabah, a indicat vineri Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), o organizaţie neguvernamentală, cu sediul la Londra dar care dispune de o reţea vastă de informare în Siria.

Luptele au reînceput duminică în Nagorno-Karabah, locuită majoritar de armeni. Regiunea s-a desprins de Azerbaidjan la sfârşitul URSS, antrenând un război la începutul anilor 1990 care a făcut circa 30.000 de morţi. Conflictul era aproape îngheţat, în pofida unor ciocniri frecvente, în special în 2016.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult