Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iordania și-a pus armata în alertă maximă. Rachetele iraniene care au lovit Israelul au trecut pe deasupra țării

Armata Iordaniei a anunțat că toate unitățile și formațiunile din cadrul comandamentului general al forțelor armate au fost puse „în stare de alertă maximă pentru a face față oricăror încercări care amenință securitatea și stabilitatea regatului.”

„Comandamentul General monitorizează îndeaproape evoluțiile din regiune și a luat măsurile de precauție necesare pentru a întări și sprijini unitățile de pe linia frontului de la granițe, pentru a proteja țara”, mai precizează armata iordaniană în comunicat, potrivit CNN.

Iordania a anunţat anterior că îşi suspendă temporar traficul aerian după lansarea unei salve de rachete balistice iraniene asupra Israelului, relatează agenţia de ştiri de stat iordaniană.

Rachete au fost văzute zburând deasupra Iordaniei, au declarat doi martori Reuters.

"Forţele aeriene şi sistemele de apărare antiaeriană au intervenit după intrarea unui număr de rachete şi drone în spaţiul aerian al Iordaniei", ţara vecină Israelului, potrivit unui comunicat.

Armata iordaniană a făcut apel la cetăţeni să rămână în casele lor pentru siguranţa lor.

IDF afirmă că a interceptat „un număr mare” din cele 180 de rachete balistice lansate de Iran asupra Israelului marţi seară. Apărarea aeriană a Israelului a fost „eficientă”, a estimat IDF, potrivit The Times of Israel.

SUA au participat, de asemenea, la apărarea Israelului, atât prin detectarea ameninţării din partea Iranului, cât şi prin interceptarea unora dintre rachete, potrivit armatei israelene.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult