Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iohannis, după atacul armat din Praga: Sunt consternat de împuşcăturile care au dus la pierderea atâtor vieţi nevinovate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este consternat de atacul armat din Praga care a dus la pierderea atâtor vieţi nevinovate şi a transmis că România este alături de poporul ceh în aceste momente.

„Sunt consternat de împuşcăturile de astăzi din Praga, care au dus la pierderea atâtor vieţi nevinovate. Îmi exprim cele mai profunde condoleanţe familiilor victimelor şi urez însănătoşire grabnică răniţilor. România este alături de poporul Cehiei în aceste momente dificile”, a scris Klaus Iohannis, joi pe reţeaua X.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că este profund întristat de atacul armat din Praga, de la Universitatea Carolina şi transmite sincere condoleanţe familiilor victimelor.

„Sunt profund întristat de atacul armat îngrozitor care a avut loc în Praga, la Universitatea Carolină. În acest moment tragic, în numele Guvernului României, transmit sincerele mele condoleanţe familiilor victimelor şi urez însănătoşire grabnică tuturor răniţilor”, a scris Marcel Ciolacu, joi pe reţeaua X.

Citește și
Praga, Cehia
Atac armat în centrul orașului Praga. Autorități: Sunt 15 morți, inclusiv atacatorul, și peste 20 de răniți

Peste 15 persoane au fost ucise, iar alte 24 rănite, joi, într-un atac armat la Universitatea Carolină din Praga, anunţă poliţia cehă, relatează BBC News şi The Associated Press.

Autorul atacului, ”eliminat” de poliţişti, era un student la Facultatea de Arte a Universităţii Caroline, anunţă şeful Poliţiei din Praga.

Atacatorul era în vârstă de 24 de ani, originar dintr-un sat situat la 21 de kilometri de Praga, precizează el.

Poliţia şi Ministerul ceh de Interne au anunţat că atacatorul a murit, fără să-i dezvăluie identitatea.

Poliţia a izolat Piaţa Jan Palach, unde se află universitatea, şi a evacuat Facultatea de Filosofie, unde a avut loc atacul.

Poliţia continua să efectueze câutări, inclusiv în balcoanele clădirii, cu privire la eventuali explozivi.

Tatăl suspectului a fost găsit mort joi, anunţă poliţia.

”Corpul fără viaţă” al atacatorului a fost găsit la Facultatea de Arte a universităţii, anunţă poliţia.

Poliţia estimează că atacatorul a fost inspirat de masacre asemănătoare din străinătate.

Acest atac armat n masă nu are însă legături cu terorismul internţaional, anunţă poliţia cehă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult