Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incident major în Scoția. Un tren plin cu pasageri a deraiat și a luat foc

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primul ministru scoțian, Nicola Sturgeon, a declarat că trenul care a deraiat, iar mai apoi a luat foc în orașul Stonehaven este ”un incident major”, scrie rt.com. 

Zeci de vehicule de intervenție au fost trimise la fața locului.

"Acesta este un incident extrem de grav", a spus liderul scoțian într-o declarație pe Twitter. "Am avut un raport inițial de la Network Rail și serviciile de urgență. Toate gândurile mele sunt la cei implicați."

Alarma a fost trasă la scurt timp după ora 9:40, după ora locală, după ce un tren de pasageri a deraiat lângă Stonehaven, la vreo 15 km sud de Aberdeen. Nu există încă nicio confirmare oficială a victimelor sau rănilor provocate în urma incidentului.

Secretarul de stat al Regatului Unit a fost informat despre incident și a confirmat că rețeaua feroviară a fost oprită pe fondul unei operațiuni majore.

Citește și
coronavirus
Coronavirus România, 12 august. Un nou record de infectări: 1.415 cazuri în ultimele 24h

Inundațiile sunt principalul factor care ar fi cauzat deraierea, deși autoritățile nu au confirmat încă acest lucru. Rețeaua feroviară din Scoția a împărtășit imagini cu inundații localizate ca urmare a unei ploi torențiale care a avut loc peste noapte.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult