Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incident în Scoția cu zeci de răniți. O navă s-a răsturnat într-un șantier naval din Edinburgh | FOTO

O navă s-a răsturnat într-un șantier naval din Edinburgh (Scoția), iar în urma incidentului au fost rănite cel puțin 25 de persoane.

Serviciul scoțian de ambulanță a declarat că 15 persoane au fost transportate la spital, iar 10 persoane au fost tratate la locul incidentului de la Imperial Dock, Leith.

Incidentul s-a produs după ce nava de cercetare Petrel s-a desprins din suportul său de pe un doc uscat. Imaginile postate pe rețelele de socializare arată nava de 3.000 de tone înclinată la un unghi de 45 de grade, notează BBC.

Un purtător de cuvânt al Forth Ports a declarat că incidentul s-a produs la instalația clientului său, Dales Marine Services.

Dales Marine Services, care administrează docul uscat, a declarat că ține legătura cu serviciile de urgență și nu poate face alte comentarii.

Citește și
Tehica militara
SUA trimit tehnică militară în România și Bulgaria. O navă plină cu echipamente pentru exercițiile NATO a ajuns în Grecia

"Nu am avut nici un răspuns. Prioritatea noastră este să ne asigurăm că cei implicați sunt sprijiniți", a declarat un purtător de cuvânt.

Nava de 76 m, care a fost deținută anterior de averea cofondatorului Microsoft Paul Allen, a fost plasată în acostare pe termen lung în 2020 ca urmare a "provocărilor de operare" în timpul pandemiei Covid. De atunci, nu a mai fost folosită.

Înainte de aceasta, a fost folosită pentru căutări în ape adânci pentru epave și morminte de război pe mare, inclusiv pentru crucișătorul greu pierdut din al Doilea Război Mondial USS Indianapolis, care a fost descoperit la 5,5 km sub suprafață.

RV Petrel a fost echipat pentru căutările specializate înainte ca miliardarul Allen să moară în 2018, după ce se angajase deja să aloce cea mai mare parte a averii sale pentru filantropie și cercetare științifică non-profit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult