Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imaginile cu o stâncă în formă de pește ce iese din deșert a stârnit un val de comentarii pe internet. Cu ce este asemănată

În căldura strălucitoare a deșertului saudit, stânca uriașă în formă de pește ar putea fi considerată de unii un miraj. Însă fotograful care a surprins imaginile demonstrează că nu este decât realitatea.

Al Enazi a surprins imaginile cu formațiunea neobișnuită folosindu-se de o dronă în timp ce căuta comori arheologice din  Al-Ula din Arabia Saudită, o zonă cunoscută pentru structurile antice care rivalizează cu orașul Petra din Iordania.

 

„În timp ce cercetam zona, în fața mea a apărut imaginea unui munte, forma lui sugerând un pește în inima deșertului”, a spus el pentru CNN.

Imaginile surprinse de el i-a făcut pe internauți să dea frâu liber imaginației

Al Enazi spune că, probabil, nu este prima persoană care a întâlnit formațiunea, însă nimeni nu a privit-o așa cum a făcut-o el. „Ochiul unui fotograf vede ceea ce oamenii nu văd”, a spus el. Fotograful a numit stânca „Desert Fish”. În imaginile surprinse de fotograf cu drona, formațiunea de stâncă seamănă cu o creatură acvatică care înoată prin nisipul auriu, structurile sale dorsale asemănătoare înotătoarelor sugerând, de asemenea, că ar putea fi un rechin care iese din adâncuri pentru a-și pândi prada. De când imaginile sale au fost distribuite pe rețelele de socializare, Al Enazi a fost nevoit să dezamăgească utilizatorii creativi care au susținut că stâncile sunt de fapt rămășițele unei fiare marine uriașe. „Unii au menționat că este un pește adevărat care a fost fosilizat cu milioane de ani în urmă, dar nu este cazul”, a spus el. „Este gresie formată din mulți factori”. Videoclipul Desert Fish distribuit într-un tweet în iulie a strâns peste 29.000 de vizualizări. Fotograful lucrează în prezent la crearea propriului canal YouTube dedicat documentării regiunii Al-Ula și a peisajului său fascinant. Cu o suprafață de aproape 22.500 de kilometri pătrați, Al-Ula găzduiește una dintre cele mai dramatice scene de deșert din lume. Vechii nabateeni și-au stabilit principalul oraș din sud, chiar la nord de valea Al-Ula și au sculptat morminte spectaculoase în aflorințe stâncoase la Mada'in Salih, acum un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Unele dintre rocile lui Al-Ula, sculptate de elemente, au căpătat forme surprinzător de sculpturale și umane. O stâncă, cunoscută local ca Jabal Al-Fil, este renumită pentru asemănarea sa cu un elefant.

 

Citește și
pizza cu peste
Peștele, gătit în cele mai ciudate moduri, pe litoralul românesc: Pe pizza sau chiar desert

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult