Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Hackerii de la Killnet, numeroase atacuri în timpul Eurovisionului. Anunțul Italiei

Italia a informat că în timpul concursului Eurovision a oprit numeroase atacuri ale unor hackeri ruși. Poliția italiană a pus că atacurile ar fi avut loc atât în timpul finalei, cât și pe parcursul semifinalelor.

Astfel, în timpul votării și al spectacolelor, Departamentul de Securitate Cibernetică al poliției a blocat mai multe atacuri cibernetice de tip DDOS asupra infrastructurii de rețea din partea grupului de hackeri „Killnet” și a afiliatului său „Legion”, a transmis poliția, conform Reuters. 

Ultimul atac a fost destul de puternic, dar de scurtă durată, conform Obozrevatel. Totodată, jurnaliştii ucraineni au aflat că, sâmbătă seara, pe canalul Telegram al grupului Legion era coordonat un atac DDOS asupra serverelor Eurovision Song Contest. La 13 minute de la începutul concursului, coordonatorii au dat instrucțiuni să oprească atacul fără explicații.

Reuters amintește că pe 11 mai, Killnet a revendicat un atac asupra site-urilor mai multor instituții italiene, inclusiv cel al Senatului, al Camerei Superioare a Parlamentului italian și cel al Institutului Național de Sănătate.

De când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, mai multe guverne occidentale au ridicat nivelurile de alertă în așteptarea unor posibile atacuri cibernetice asupra sistemelor și infrastructurii IT.

Citește și
eurovision
Ce a scris presa rusă după ce Ucraina a câștigat Eurovision 2022

Ucraina a câștigat finala Eurovision 2022, cu piesa “Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra. România a obținut 65 de puncte, clasându-se pe locul 18.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult