Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Greta Thunberg chemată din nou în instanţă. Care este motivul

Activista suedeză pentru climă Greta Thunberg va trebui să se prezinte din nou în faţa unei instanţe judecătoreşti pentru un al doilea protest, nesancţionat, care a perturbat în vară traficul în oraşul Malmö.  

Procuratura din Stockholm a anunţat vineri că a adus acuzaţii împotriva unei "tinere" care a luat parte la un protest neautorizat pentru climă la data de 24 iulie, transmite DPA, citează Agerpres.

"Femeia a refuzat să respecte ordinele poliţiei de a părăsi zona. Infracţiunea este, aşadar, nesupunere faţă de un ordin", a declarat procurorul general adjunct Isabel Ekberg, citată într-un comunicat.

Procurorii au confirmat separat pentru DPA că femeia în cauză este Greta Thunberg, în vârstă de 20 de ani. Ea trebuie să se prezinte la Judecătoria din Malmö la 27 septembrie.

Thunberg a fost amendată la 24 iulie la Malmö pentru nerespectarea ordinelor poliţiei la un protest din iunie. Ea a recunoscut că a luat parte la acea acţiune şi că a ignorat ordinele poliţiei, însă a negat că a comis o infracţiune.

Citește și
greta thunberg şi volodimir zelenski
Ce a spus Greta Thunberg în timpul unei întâlniri cu Zelenski, la Kiev. Vrea să forțeze Rusia să ofere despăgubiri Ucrainei

La câteva ore după această condamnare, Greta Thunberg a participat la un alt protest, ceea ce a condus la anunţul de vineri privind citaţia emisă pe numele ei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult