Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gestul făcut de prinţul Harry în onoarea mamei sale, Diana, în turneul din Africa

Your browser doesn't support HTML5 video.

Prinţul Harry a onorat "cu emoţie" vineri munca mamei sale, Diana, în Angola, păşind pe un drum construit pe un fost câmp de mine antipersonal unde prinţesa de Wales a mers cu puţin timp înainte de moartea ei, în 1997.

"Mama mea a mers pe un câmp de mine" care este în prezent o "stradă aglomerată" din Huambo, al doilea oraş ca mărime din Angola, a declarat ducele de Sussex în cea de-a cincea zi a vizitei sale oficiale în sudul Africii.

Mai multe imagini găsiți în galeria foto

"Cu emoţie merg pe urmele mamei mele" pe această stradă numită "Prinţesa Diana" în onoarea sa, a adăugat prinţul Harry, informează Agerpres.

"Există încă peste 1.000 de câmpuri de mine" antipersonal în Angola, ţară grav afectată de un lung război civil (1975-2002) şi "mă întreb, dacă ea ar fi încă în viaţă, ar mai exista această situaţie?", a mai spus Harry.

La câteva luni după vizita ei în Angola, prinţesa Diana a murit într-un accident de maşină în Paris. Harry avea atunci 12 ani.

Citește și
Meghan Markle l-a descris pe Harry drept „cel mai bun tată”. Ducii, în vizită în Africa de Sud - 3
Meghan Markle, mărturii emoționante despre Harry. Ce spune despre relația lui cu Archie

"Să păstrăm aceste arme în cărţile de istorie, o dată pentru totdeauna", a spus vineri prinţul, în vârstă de 35 de ani.

Mama sa a fost devotată trup şi suflet cauzei interzicerii minelor antipersonal. O fotografie în care prinţesa de Wales, echipată cu o vestă de protecţie şi o cască, păşea pe un câmp minat în Huambo, a devenit emblematică pentru cauza pe care ea o apăra.

Vineri dimineaţă, înainte de a merge la Huambo, Harry era îmbrăcat aproape identic ca mama sa. El a detonat o mină de la distanţă, ca parte a unei operaţiuni de deminare, în apropiere de Dirico, în sud-estul ţării.

"Minele sunt o rană deschisă a războiului", a spus el vineri într-un videoclip postat de canalul britanic ITN.

După 27 de ani de război civil, în Angola se găsesc încă îngropate peste un milion de mine antipersonal.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult