Modifica setarile cookie
Toate categoriile

WSJ: Merkel îi va cere lui Trump să nu forțeze Germania la noi sancțiuni contra Rusiei

Oficialii germani au anunțat că vor interveni în scandalul dintre Moscova și Washington, după ultimele sancțiuni aplicate de SUA, pe motiv că ar produce prejudicii de milioane de dolari.

În cursul unei vizite la Washington din această săptămână, ministrul german de finanțe va solicita un tratament special, iar cancelarul Angela Merkel intenționează să ridice problema cu președintele Donald Trump, atunci când cei doi se vor întâlni în această lună, au precizat mai mulți oficiali germani.

În afară de exprimarea preocupărilor legate de sancțiuni, menite să pedepsească Moscova pentru amestecul în alegerile prezidențiale din SUA, Merkel intenționează să-l avertizeze pe Trump cu privire la posibilele efecte economice din politica comercială a SUA, a precizat un adjunct al cancelarului. ”Nu va fi o vizită ușoară”, a spus oficialul, potrivit The Wall Street Journal.

Marile companii din Germania, multe dintre acestea activând în Rusia, au cerut asigurări guvenului lui Merkel să îndemne SUA să-și regândească poziția sau să ajungă la aranjamente, pentru a nu cădea victime ale deteriorării relațiilor dintre Washington și Moscova.

Noile sancțiuni ale SUA, anunțate la începutul acestei luni, vizează zeci de ruși, inclusiv oficialități guvernamentale și oameni de afaceri. Giganții industriali germani, printre care Siemens AG, Daimler AG si Volkswagen AG, fac afaceri cu entități legate de persoanele care fac obiectul sancțiunilor.

Citește și
Euro
Țara preferată de români pentru joburi mărește salariile masiv. Salarul minim este deja 1.500 euro

Executivii germani declară că măsurile ar putea amenința relațiile comerciale pe termen lung, ar opri băncile să finanțeze noi proiecte în Rusia și ar putea aduce prejudicii de sute de milioane de euro industriei germane.

"Avem un sentiment urât față de actuala spirală a sancțiunilor", a declarat Leif Erichsen, un purtător de cuvânt al companiei germane Uniper SE, care este partenerul în gazoductul Nord Stream 2. "Sperăm că toți cei implicați vor înțelege rapid că este întotdeauna mai bine să diminuăm conflictul".

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult