Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fraudă prin telefon. Un român a convins un bătrân din Irlanda să-i dea acces la conturi

Un bătrân din Irlanda a fost păcălit să își ofere datele de cont unui așa-zis operator al companiei de telefonie și să transfere sume mari de bani către un cont bancar din România.

Bătrânul în vârstă de 80 de ani din orașul irlandez Midleton a primit un telefon de la un bărbat care pretindea că este operator al companiei de telefonie și care i-a spus că datele contului au fost compromise, relatează The Sun.

Acesta a fost ulterior convins că ofițerii Europol au găsit un suspect, dar au nevoie de datele contului pentru a ajuta operațiunea.

Polițiștii cred că cei responsabili de înșelătorie au obținut datele de bancking online ale bătrânului și au făcut plăți către mai multe conturi din Germania și România.

Banca a fost informată, dar momentan un există informații despre stadiul recuperării banilor.

Citește și
penitenciar din Romania
Un deţinut şi-a fabricat singur telefoane ca să înşele bătrâni prin metoda "accidentul". Unde le ascundea

„Bătrânul a fost sunat la 10 dimineața, de cineva care spunea că e de la compania de telefonie. L-au păcălit pe bătrân că au nevoie de ajutorul lui pentru a vira bani într-un cont din România și a face ulterior un arest”, a declarat John Kelly, oficial al poliției din Midleton.

Autoritățile au transmis că a fost transferată o sumă considerabilă de bani, dar nu au oferit numărul exact. Banca Irlandei a emis o avertizare către toți clienții săi privind posibile cauze de fraudă prin telefon.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult