Un deţinut şi-a fabricat singur telefoane ca să înşele bătrâni prin metoda "accidentul". Unde le ascundea

Dată publicare: 26-07-2018 17:44
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


penitenciar din Romania

Poliţia anchetează o reţea care comitea escrocherii din spatele gratiilor.

Trei bărbaţi, din Vrancea şi respectiv din Galaţi, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de mai multe infracţiuni de înşelăciune prin metoda "accidentul", cu un prejudiciu total ce depăşeşte 54.000 lei, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES, de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit anchetatorilor, un bărbat de 36 de ani, aflat în penitenciar, este bănuit că, în perioada 21 februarie - 10 iulie 2018, ar fi contactat telefonic victimele şi, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea unui membru al familiei acestora într-un accident rutier sau un incendiu, le-ar fi solicitat diverse sume de bani, pretinzând, în mod nereal, că ar deţine calităţi oficiale şi le-ar putea oferi ajutor.

Doi complici ai acestuia, în vârstă de 25 respectiv 31 ani, s-ar fi deplasat la domiciliile persoanelor vătămate sau în alte locuri prestabilite şi ar fi ridicat sumele de bani pretinse la telefon de bărbatul de 36 de ani, se mai arată în comunicatul de presă.

În aceeaşi perioadă, bărbatul de 36 ani ar fi încercat să inducă în eroare alte 7 persoane, însă acestea nu au dat curs solicitării, anunţând poliţia. De asemenea, din cercetări a reieşit faptul că acesta ar fi introdus în penitenciar, în mod ilicit, telefoane mobile şi cartele SIM, pe care le-ar fi folosit la comiterea înşelăciunilor.

Potrivit Monitorul de Vrancea, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii au descoperit că pentru a putea contacta posibilele victime, deținutul s-ar fi folosit de trei dispozitive mobile, introduse ilegal în incinta Penitenciarului, unul dintre telefoane fiind confecționat chiar de către el, din bucăți de iPod și piese ale altor telefoane. Potrivit informațiilor, pentru a le putea ține ascunse, deținuții își ascund chiar și în anus dispozitivele telefonice.Telefoanele erau folosite perioade scurte de timp, încercându-se distrugerea sau ascunderea lor după utilizare.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, sub coordonarea procurorilor, au propus luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile faţă de cei 3 bărbaţi, iar instanţa de judecată a admis solicitarea. Poliţiştii au beneficiat de sprijinul Direcţiei de Prevenire a Criminalităţii şi Terorismului din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO