Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Flăcări uriașe cuprind împrejurimile Londrei. Zeci de britanici au fost nevoiți să își părăsească casele. FOTO ȘI VIDEO

Două incendii uriașe au cuprins ambele părți ale Londrei, zeci de pompieri luptându-se cu flăcările în timp ce capitala Marii Britanii se pregătește pentru un al doilea val de căldură de 35 de grade Celsius.

Peste 70 de persoane au fost evacuate din casele lor, în timp ce tot atâția pompieri au încercat să stingă incendiile care au avut loc în vestul și estul Londrei la ora 16:30.

Aproape 30 de case au fost salvate după ce aceștia s-au luptat cu flăcările în „condiții calde și grele” pe Hereford Road, Feltham.

Oamenii din Uxbridge și Twickenham au raportat cenușă căzând din cer

Oamenii care locuiesc la kilometri distanță în Uxbridge, dar și în Twickenham au raportat cenușă grea căzând din cer, potrivit Evening Standard.

În același timp, în Newbury Park a izbucnit un incendiu al ierbii, pârjolind aproximativ 15 hectare de teren agricol.

Citește și
seceta in Europa
Avertisment sumbru pentru Europa, dezvăluit de oamenii de știință. Seceta se va agrava iarna și vara

Poliția a efectuat evacuări la o serie de ferme, iar localnicii din Feltham au surprins imagini dramatice cu flăcări cuprinzând gardurile grădinilor, înainte de a-și părăsi casele.

„Pompierii au lucrat incredibil de mult în condiții calde și grele pentru a opri răspândirea incendiului la proprietățile din apropiere”, a spus comandantul stației de pompieri Tamer Ozdemir.

Zeci de locuitori din Londra au fost evacuați din casele lor

„Munca lor grea a salvat aproximativ 30 de case din Hereford Road. Aproximativ 60 de locuitori au fost evacuați din cauza cantității de fum”, a mai spus Ozdemir.

Un purtător de cuvânt al Brigăzii de Pompieri din Londra a declarat că autoritatea a primit 44 de apeluri legate de incendiu.

Primăria Hounslow a anunțat că taie vegetația și finanțează patrule suplimentare pentru a preveni noi incendii după ce Hanworth Park a luat foc pe 2 august.

„Vremea mai caldă pe care am avut-o face pământul extrem de uscat, ceea ce înseamnă, din păcate, că pășunile, parcurile, tufișurile și pădurile vor arde rapid atunci când sunt expuse chiar și la cele mai mici scântei”, a spus un purtător de cuvânt al Brigăzii de Pompieri din Londra.

Cum putem preveni incendiile de vegetație

„Solicităm oamenilor să nu facă grătar în parcuri și spații deschise, să se asigure că țigările sunt eliminate în mod corespunzător și să arunce gunoiul și sticla în locurile special amenajate, deoarece pot provoca incendii”, a mai spus acesta.

Alte trei incendii de iarbă au distrus hectare întregi de pământ în Rainham, Upminster și Woolwich, vineri și sâmbătă.

Există temeri că ar putea fi declanșate mai multe incendii, în timp ce Marea Britanie se pregătește pentru un alt val de căldură care va dura mai mult decât perioada de căldură record din iulie, cu maxime de până la 35 de grade Celsius așteptate săptămâna viitoare.

Potrivit biroului de meteorologie britanic Met Office, canicula va continua pe o „perioadă prelungită”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult