Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Erdogan a decretat stare de urgență în zece orașe turcești, după cutremurele devastatoare. GALERIE FOTO

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgență pentru trei luni în zece orașe din țară, afectate de cutremurele devastatoare de luni. 

Vezi AICI LIVE TEXT cu desfășurarea evenimentelor din Turcia și Siria

„Pentru ajutor și sprijin de urgență, am alocat, în primul rând, o resursă de 100 de miliarde de lire turceșt", a spus Erdogan, conform Baha.

El a adăugat că numărul morților în Turcia a crescut la 3.549 și a precizat că cele zece orașe vor fi declarate zone de dezastru. Președintele a punctat că sunt și 22.168 de răniți. Erdogan a transmis că peste 50.000 de salvatori intervin în zonele afectate.

Erdogan a mai spus că 70 de țări și-au oferit până acum ajutorul și că Turcia intenționează să deschidă hotelurile din Antalya pentru a găzdui oamenii afectați de cutremur. 

Citește și
cutremur
Un nou cutremur s-a produs în România, la o zi după cele cinci în lanț produse luni

Amintim că luni dimineață, când cei mai mulți oameni încă dormeau, un cutremur extrem de puternic, de 7,8 pe scara Richter, a zguduit sudul Turciei. Cu epicentrul în provincia Kahramanmaraş, seismul a afectat grav și țara vecină Siria. Au urmat zeci de replici și apoi un alt seism de 7,7 grade, dar replicile nu s-au oprit, fiind în total peste 120. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult