Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Epopeea lui Novak Djokovic continuă. Spania, Serbia și Australia ridică acuzații grave împotriva sportivului

Epopeea lui Novak Djokovic în Australia are un nou episod: trei țări, Spania, Serbia și Australia, ridică acuzații grave. Ministrul australian pentru Imigrări ar putea să anunțe vineri dacă sportivul va fi sau nu expulzat.

Surse guvernamentale au declarat că viza lui Djokovic va fi anulată pentru a doua oară, caz în care avocaţii tenismenului vor depune un nou apel în instanţă. Openul australian începe luni, iar Novak Djokovic a intrat deja în tragerea la sorţi.

Pentru a treia zi consecutiv, Novak Djokovic s-a antrenat pe arena care va găzdui meciurile de la Australian Open. Tenismenul sârb mai are de aşteptat cel puţin până vineri ca să afle dacă poate participa în competiţie.

Nole e deja pe tabloul principal de la Australian Open. Tragerea la sorţi a avut loc joi dimineaţă, iar sârbul îl va avea ca adversar in primul tur pe compatriotului său, Miomir Kecmanovic.

Surse guvernamentale au declarat că viza lui Djokovic va fi, până la urmă, anulată, însă momentul e amânat pentru că oficialii australieni vor să pună la punct un dosar imbatabil în instanţă. Asta şi pentru că se aşteaptă ca avocaţii tenismenului să depună un nou apel la tribunal, dacă sportivul rămâne iar fără viză.

Citește și
Novak Djokovic
Novak Djokovic susține că agentul său a completat greșit formularul de intrare în Australia

Premierul australian nu a vrut să discute subiectul, însă adjunctul său a fost mai tranşant: Djokovic trebuie să respecte regulile, la fel ca oricine altcineva.

„Cei mai mulți dintre australieni nu apreciază ideea că o persoană, fie ea un jucător de tenis sau regele Spaniei sau regina Angliei poate să vină aici și să aibă parte de un set de reguli diferite față de cele pentru restul lumii”, a declarat vicepremierul australian.

În Australia, opinia publică este, în marea ei majoritate, în favoarea anulării vizei lui Nole. 80% dintre australieni sunt de părere că sportivul nu ar trebui să primească un tratament special din partea autorităţilor, potrivit unui sondaj apărut în publicaţia The Guardian.

„Acel turneu este mult mai important decât o singură persoană. Se numește un turneu de Mare Șlem cu un motiv: e mai important decât un singur individ. La fel cum și siguranța comunității noastre e mai importantă decât oricine”, a declarat premierul statului Victoria.

Şi premierul sârb a declarat că Djokovic a încălcat flagrant regulile anti-COVID, dacă într-adevăr a ieşit în public după ce a aflat că e infectat cu COVID. Pe de altă parte, președintele sârb Aleksandar Vucic s-a declarat mulțumit de discuțiile duse de oficialii sârbi, care au intervenit frecvent în favoarea lui Djokovic, cu omologii lor australieni. „Ne-am făcut datoria de a-i ajuta pe cetățenii sârbi. Sunt mândru că ne-am implicat și l-am ajutat pe unul dintre cei mai buni, dacă nu cel mai bun sportiv din țara noastră”, a transmis președintele Serbiei.

După ce a recunoscut că a greşit în respectarea regulilor sanitare, Djokovic este investigat în trei ţări diferite pentru 3 acuzații diferite.

Mai nou, Spania analizează dacă sportivul a încălcat luna trecută regulile de intrare în ţară, atunci când a vizitat Marbella. Serbia verifică dacă a încălcat reglementările anti-COVID atunci când s-a întâlnit cu un jurnalist francez, deși știa deja că este infectat cu virusul.

Iar Australia îl poate acuza pe Djokovic de fals în declarații pentru eroarea din formularul de călătorie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult